Sardynki Weneckie
Need a bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Weneckie sardynki mogą być niesamowite przepis spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 461 kalorii. Na $3.39 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz ocet balsamiczny, sól, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać kliny cytrynowe, można śledzić to danie główne z Baklava Rolowana jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kolacja: weneckie Spaghetti z sardynkami, Sarde En Saor (sardynki w stylu weneckim), oraz Przegrzebki w stylu weneckim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na patelni i gotować cebulę, aż będą miękkie i blade złoto.
Wyjąć z ognia i przenieść do dużej płytkiej miski lub patelni.
Ocet, cukier, rodzynki i liść laurowy połączyć w małym rondlu i pokruszyć w szafran.
Podgrzać nad małym płomieniem, mieszając, aż cukier się rozpuści, nieznacznie zmniejszając.
Zalać cebulą. Wymieszać z orzeszkami pinii.
Sardynki umyć i osuszyć, następnie posolić i odkurzyć mąką.
Rozgrzać dużą ilość oleju na dużej patelni i, gdy gorące, ale nie palenie, smażyć sardynki do złotego koloru, o 2 protokół na stronę. Dont tłum patelni; smażyć w partiach, jeśli to konieczne.
Umieść smażone sardynki w marynacie i łyżką, aby były dobrze przykryte. Sardynki można jeść teraz, z wyciśniętą cytryną, obok prostej sałatki z kopru włoskiego i grillowanej białej polenty. Lub mogą marynować się w lodówce na dzień lub dwa i być podawane jako część większego talerza antipasti.