Salsa z grillowanej kukurydzy i fasoli z pieczonymi chipsami kukurydzianymi

Grillowana salsa z kukurydzy i fasoli z pieczonymi chipsami kukurydzianymi to przepis bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo-wegetariański i wegański z 10 porcjami. Za 46 centów za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka , 3 g tłuszczu i łącznie 166 kalorii . Mieszanka cebuli, soli i pieprzu, czosnku i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. 3 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Dzięki temu przepisowi czwarty lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy. Tylko nielicznym osobom ten hor d'oeuvre naprawdę się podobał. To niedrogi przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 48% wyniku , co oznacza, że jest solidny. Podobne przepisy to Pieczone chipsy Wonton z salsą kukurydzianą , Salsa z grillowanej kukurydzy i czarnej fasoli oraz Salsa z grillowanej kukurydzy i czarnej fasoli .
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozłóż grill lub patelnię grillową na średnim ogniu.
W małej misce wymieszaj olej rzepakowy, chili w proszku oraz sól i pieprz do smaku.
Posmaruj kukurydzę mieszanką olejów.
Umieścić na rozgrzanym grillu i smażyć 10 minut, często obracając.
Wyjmij na deskę do krojenia i pozostaw do ostygnięcia na kilka minut. Gdy ostygnie, odetnij jądra z kolby.
W dużej misce połącz pomidory, fasolę, cebulę, jalapeno, kolendrę, sok z limonki, czosnek i grillowaną kukurydzę. Dopraw solą i pieprzem i dobrze wymieszaj.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Każdą tortillę pokroić na 8 trójkątnych części. Ułożyć w jednej warstwie na blachach. Spryskaj sprayem do smażenia oleju rzepakowego, aby były chrupiące, posyp solą i piecz, aż będą chrupiące i lekko rumiane przez około 10 minut. Pozostawić do ostygnięcia i podawać z salsą.