Salsa Spalona Tomatillo

Salsa Spalona Tomatillo
Zwęglona Salsa Tomatillo może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 13 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, sok z limonki, Serrano chile i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Spalony Tomatillo Salsa Verde, Spalona Tomatillo Margarita Salsa, oraz Spalona Tomatillo i Salsa z żółtym pieprzem.

Instrukcje

1
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
2
Umieść pomidory, cebulę i jalapeño na wyłożonej folią obramowanej arkuszu do pieczenia. Broil, obracając w połowie, untilblisted, 12-15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
Ochłoń.
4
Przełożyć mieszaninę tomatillo do blendera,dodać 2 łyżki soku z limonki i pulsować, aż powstanie purée. Doprawić solą iwięcej soku z limonki, w razie potrzeby. DO AHEAD: Salsacan być wykonane 3 dni wcześniej. Cover; chill.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować jest Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Delikatny głęboki czerwony kolor. Nos prezentuje skoncentrowane aromaty truskawek i malin. Podniebienie oferuje wyrafinowaną konsystencję i złożone smaki wiśni, malin, lukrecji o zauważalnej strukturze. Czuje się tak bujny, delikatny i delikatny.To bardzo wszechstronne wino dobrze komponuje się z białymi mięsami, takimi jak królik, wieprzowina czy przepiórka, a także z tłustymi rybami i skorupiakami w lekkich i delikatnych preparatach. Również dobrze radzi sobie z daniami azjatyckimi, takimi jak frytki i łagodne Curry.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn