Salsa Guajillo

Salsa Guajillo
Nigdy nie można mieć zbyt wiele meksykańskich przepisów, więc dać guajillo Salsan spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 144 kalorie. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako niedroga przystawka. Jeśli masz cebulę, czosnek, guajillo chiles, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Salsa Guajillo i Tomatillo, Guajillo przyprawiona wieprzowina i ziemniaki (Puerco Y Papas Al Guajillo), oraz Bloody Mary Guajillo Salsa.

Instrukcje

1
W dużym rondlu na średnim ogniu, miejsce 4 szklanki wody, chili guajillo, ząbki czosnku i białej cebuli i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, aż chiles są miękkie i miękkie, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
Cebula BiałaCebula Biała
Pieprz GuajilloPieprz Guajillo
Papryka ChiliPapryka Chili
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Gotowane warzywa, pomidor i 2 szklanki gotującego się płynu przełożyć do dużego blendera i odstawić do ostygnięcia przed wymieszaniem. Proces do gładkiej. Doprawić 1 łyżeczką soli i szczyptą czarnego pieprzu. W średnim, ciężkim rondlu rozgrzej olej roślinny na średnim ogniu. Przecedzić puree guajillo salsa na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
WarzywaWarzywa
Pieprz GuajilloPieprz Guajillo
PomidorPomidor
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
PatelniaPatelnia
3
Dodać liść laurowy i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, o 10 protokół. Smak do przypraw, dodając dodatkową sól i pieprz według uznania. Rezerwa na enchiladas i wieprzowinę. Uwaga kucharza: dla ułatwienia przygotowania można użyć 2 kupionych w sklepie, całych pomidorów w puszkach, zasianych, zamiast 1 świeżego, gotowanego pomidora.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Całe W PuszkachPomidory Całe W Puszkach
Sól I PieprzSól I Pieprz
PrzyprawyPrzyprawy
Liście LauroweLiście Laurowe
PomidorPomidor
WieprzowinaWieprzowina
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn