Salsa Borracho
Salsa Borracho to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przepis z 8 porcjami. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 32 kalorie. Udaj się do sklepu i odbierz sok z limonki, tequilę, kolendrę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilku osobom spodobała się ta przystawka. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pollo Borracho, Borracho (ciasto rumowe), oraz Fasola Borracho.
Instrukcje
Piec suszone chili na patelni w piekarniku 250, aż pachnące, 4 do 5 minut. Ostudzić krótko, następnie zerwać i wyrzucić łodygi. Wstrząsnąć i wyrzucić nasiona.
Umieścić chili w misce i wlać 1 szklankę wrzącej wody nad nimi.
Odstawić do miękkości, około 10 minut.
Tymczasem, pomidory broil w rondlu o 4 cali od ciepła, obracając w razie potrzeby, aż zwęglone, 5 do 8 protokół.
Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś namoczone chili do blendera lub robota kuchennego. Czysty, aż będzie gładki, dodając około 3 łyżek wody do namaczania, aby gładko się wymieszać. Wyrzucić pozostałą wodę.
Dodaj do blendera pieczone pomidory, cebulę, czosnek, sok z limonki i świeże chili. Wirować, aż grubo pured. Doprawić do smaku tequilą i solą, następnie wymieszać z kolendrą.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Alexana Revana Vineyard Pinot Noir. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 42 dolarów za butelkę.
Alexana Revana Vineyard Pinot Noir
#17 Wine Spectator Top 100 2013w 2010 Winnica Revana Pinot Noir jest doskonałą reprezentacją zarówno rocznika, jak i Winnicy Revana.Rok 2010 był trudnym okresem wegetacyjnym, ale dzięki drobiazgowej hodowli i mistrzowskiemu wytwarzaniu wina nasza mieszanka ośmiu różnych klonów Pinot noir wytworzyła intensywną, złożoną i zrównoważoną winę. Jasne, przednie aromaty czarnej wiśni, suszonych ziół i nuty flory są podnoszone przez melasę i kwiat anyżu. Massiveblack wiśniowe smaki są dekadenckie i dobrze integrują się z tonami przypraw,coli i kakao. Tekstura jest bujna i bogata, wykończona miękkimi taninami, które zapewniają idealną strukturę do celularyzacji.