Salmon Wellington
Łosoś Wellington może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten pescatariański przepis służy 10 i kosztuje 4,81 zł / porcja. Jedna porcja zawiera 648 kalorii, 33g białka, oraz 44g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 9 smakoszy i kucharzy. Mieszanka jaj plus 2 łyżeczki wody, pieprz, estragon, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Salmon Wellington, Salmon Wellington, oraz Salmon Wellington dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj pory, czerwona cebula i estragon i saute, aż mieszanka cebuli jest miękka, o 10 protokół.
Dodać wino, podnieść ogień do wysokiej i doprowadzić do wrzenia.
Niech płyn gotować off, dodać sól i pieprz, i zdjąć z ognia i odstawić.
Rozłóż 1 arkusz ciasta i połóż go na lekko posypanej mąką powierzchni.
Pędzel 1 krawędź z mycia jaj i nakładają się na drugi arkusz o 2 cale.
Rozwałkuj ciasto, aż będzie wystarczająco duże, aby złożyć łososia. Łyżka schłodzonej mieszaniny pora w dół środka ciasta, umieścić łososia na wierzchu porów i złożyć ciasto na łososia. Jajko umyć krawędzie do uszczelnienia i naciśnij dobrze.
Umieść łososia paczki szew stronie w dół na patelni arkusza.
Umyć jajkiem i wstawić do piekarnika na 30 do 40 minut, aż ciasto będzie nadmuchane i złocisto brązowe.
Wyjąć z piekarnika i odstawić na 15 minut przed krojeniem. Pokroić i podawać z bitą śmietaną.
Wlej śmietanę do schłodzonej miski ze stali nierdzewnej i ubijaj, aż zaczną tworzyć się miękkie szczyty.
Dodać musztardę, sól i pieprz i dalej ubijać aż do uzyskania sztywnych szczytów. Przechowywać w lodówce do momentu użycia.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Można spróbować Laguna Winery Russian River Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 29 dolarów za butelkę.
Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay
Położony w samym sercu Rosyjskiej doliny rzeki, Laguna Ranch Vineyard jest domem dla światowej klasy Chardonnay w ciągu ostatnich 30 lat. Winnica zawdzięcza swój długi sezon wegetacyjny chłodnej mgle, która spływa z Oceanu Spokojnego, dając naszym winogronom Chardonnay delikatną równowagę między rześką kwasowością a dojrzałymi smakami owoców. Elegancki wyraz swojej imiennej winnicy, Laguna Ranch Vineyard Chardonnay jest wyjątkowo dobrze zbalansowanym i luksusowym winem. Otwiera się nutami jabłka, gruszki, pigwy i mandarynki, oprawionymi słodkimi nutami azjatyckiej przyprawy. Dobrze wyważony i bogaty, ten Chardonnay ma wyraziste odczucia w ustach i warstwowe, utrzymujące się wykończenie.