Sake i syrop brzozowy-pieczona Sablefish ze świeżym groszkiem i Chard
Sake i syrop brzozowy-pieczona Sablefish ze świeżym groszkiem i Chard jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 440 kalorii. Na 11,47 zł / porcja, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka tęczy szwajcarski chard, cebula, sos sojowy, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Szaszłyki z łososia z syropem z brzozy rozmarynowej, Syrop brzozowy i sos sojowy-Glazurowana pieczona kaczka, oraz Pan-Pieczony Klon Pomarańczowy Sablefish dla podobnych receptur.
Instrukcje
Marynuj ryby przed wyjściem z domu: w małym garnku połącz tamari, syrop brzozowy, chile, imbir, zmiażdżony czosnek, 2 gałązki tymianku, sake kasu lub miso i 2/3 szklanki wody (1/3 szklanki, jeśli używasz miso). Doprowadzić do duszenia i gotować, ubijając od czasu do czasu, 5 minut (lub, dla miso, po prostu doprowadzić do duszenia, a następnie zdjąć z ognia bez dalszego gotowania).
Wlać do 1 gal. zamykana plastikowa torba.
Dodać rybę, zamknąć i zamrozić do uzyskania stałej masy, co najmniej 6 godzin. Spakuj się do lodówki na podróż.
Rozmrozić ryby w workach w misce z zimną wodą na kilka godzin przed gotowaniem (lub pozostawić do rozmrożenia w chłodniejszej nocy).
Zdjąć z marynaty i osuszyć.
Rozgrzać grill węglowy do średniej wysokości (45
lub skonfigurować piec obozowy i używać średnio wysokiego ciepła.
Podgrzać 2 łyżki. masło na dużej ciężkiej patelni lub 2 mniejszych patelniach.
Dodaj ryby i smażyć, obracając raz, aż ostre krawędzie i nieprzezroczyste w centrum, 10 do 15 protokół. Odstawić patelnię, przykrytą i owiniętą ręcznikiem, aby utrzymać ciepło. Jeśli używasz węgla drzewnego, dodaj 10 do 12 brykietów do ognia.
Roztopić 2 łyżki. masło w średnim rondlu, dodać cebulę i liście tymianku i gotować, często mieszając, aż cebula zacznie mięknąć, 3 do 5 minut. Wymieszać mielonego czosnku, 1/4 szklanki wody, groch, i żeberka chard i łodygi i gotować, pokryte i mieszając często, do miękkości, o 5 protokół. Wymieszać w liściach chard; gotować, przykryte, aż zwiędną, o 2 protokół więcej. Wymieszać pozostałe 1 łyżkę. masło do warzyw i podawać z rybą.
* Zamów syrop brzozowy przez brzozową fabrykę Kahiltna (alaskabirchsyrup.com). Znajdź sake kasu na Japońskich rynkach.