Sajgonki z krewetkami i wieprzowiną

Sajgonki z krewetkami i wieprzowiną
Przepis krewetki i wieprzowina sajgonki może zaspokoić swoje pragnienie Wietnamski w o 1 godzina i 30 minut. Na 9,41 zł / porcja, dostajesz przystawkę, która serwuje 1. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 1543 kalorii, 106g białka, oraz 46 g tłuszczu na porcję. Mieszanka jajek, marchew, sajgonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Wiosna. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Sajgonki z krewetkami i wieprzowiną, Sajgonki wieprzowo-krewetkowe, oraz Wietnamskie sajgonki wieprzowo-krewetkowe.

Instrukcje

1
W misce, wrzucić krewetki z 1 łyżeczka sosu sojowego i 1/4 łyżeczka każdy z soli i pieprzu. W innej misce, wrzucić wieprzowinę z pozostałych 1 łyżeczka sosu sojowego i 1/4 łyżeczki każdego z oleju sezamowego, sól i pieprz. Przykryć i schłodzić krewetki i wieprzowinę przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sos SojowySos Sojowy
KrewetkiKrewetki
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Tymczasem w małej misce przykryj suszone shiitake gorącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Pozostaw grzyby, aż zmiękną, około 20 minut. Wyrzucić łodygi grzyba i cienko pokroić czapki shiitake.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
4
W małej patelni nonstick podgrzać 1 łyżeczkę oleju roślinnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać połowę ubitych jajek, rozkładając je na dnie patelni. Gotować na małym ogniu, aż prawie ustawić, 30 sekund. Ostrożnie obrócić jajko i gotować, aż zestaw, o 10 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Przenieść na talerz i pokroić w cienkie paski.
7
Na dużej patelni nonstick podgrzać 1 łyżkę oleju roślinnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodaj krewetki i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając, aż tylko gotowane przez, o 1 minutę. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś krewetki do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
Dodać czosnek na patelni i gotować, aż pachnące, o 20 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodaj wieprzowinę i gotuj, rozbijając mięso, aż nie pozostanie różowy, 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
WieprzowinaWieprzowina
11
Dodaj wieprzowinę do krewetek.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
WieprzowinaWieprzowina
12
Podgrzać pozostałe 2 łyżeczki oleju roślinnego na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Dodać marchewkę, jicama, fasolka szparagowa i shiitake i gotować na umiarkowanym ogniu, podrzucając, aż warzywa zmiękną, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
JicamaJicama
14
Dodaj do krewetek i wieprzowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
WieprzowinaWieprzowina
15
W dużym rondlu podgrzej Pozostałe 1 litr oleju roślinnego do 37
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
16
Dodać pierścienie szalotka i gotować, mieszając kilka razy, aż rumiane i chrupiące, o 2 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć do ręczników papierowych, aby odsączyć, następnie dodać do nadzienia sajgonki wraz z paskami jaj, ogórkiem i pozostałą 1/2 łyżeczki oleju sezamowego. Dobrze wymieszać i doprawić solą i białym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały PieprzBiały Pieprz
Olej SezamowyOlej Sezamowy
OgórekOgórek
SzalotkaSzalotka
RolkaRolka
SólSól
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
17
Na powierzchni roboczej posmaruj krawędź 1 owijki sajgonki odrobiną ubitych jaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijarki SajgonkiOwijarki Sajgonki
JajkoJajko
18
Rozprowadzić 1/3 szklanki nadzienia krewetek i wieprzowiny na opakowaniu. Połóż dolny koniec owijki na napełnianiu i zwiń owijkę jak cygaro, składając krawędzie podczas toczenia. Powtórz z pozostałymi opakowaniami, napełniając i ubijając jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
JajkoJajko
WieprzowinaWieprzowina
RolkaRolka
19
Podgrzać olej roślinny do 37
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
20
Pracując partiami, smażyć sajgonki, obracając raz lub dwa razy, aż będą zarumienione i chrupiące, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
21
Osuszyć na ręcznikach papierowych. Podgrzane sajgonki przechowywać w rozgrzanym piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PiekarnikPiekarnik
22
Każdą sajgonki przeciąć na pół, ułożyć na półmisku i podawać z sosem chile.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
SOSSOS
RolkaRolka

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Esperto Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
Esperto Pinot Grigio
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia76
Magazyn