Saag Paneer
Saag Paneer może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 372 kalorie. Ten przepis służy 6. Na $2.89 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz masło, procent grecki jogurt, olej roślinny, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj saag paneer, jak zrobić saag paneer / saag s, Saag Paneer, oraz Saag Paneer dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrób ser: ułóż durszlak podwójną warstwą wilgotnej gazy; włóż do zlewu. Mleko zagotuj na wolnym ogniu w szerokim garnku na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu drewnianą łyżką.
Wyjąć z ognia i wymieszać z jogurtem, sokiem z cytryny i 2 łyżeczkami soli. Nadal mieszaj delikatnie, aż powstaną Duże twarogi i oddziel od serwatki, 1 do 2 minut. Przecedzić przez durszlak wyłożony gazą, odrzucając serwatkę. Zbierz końce gaznicy i przekręć, aby wycisnąć nadmiar serwatki (boki wiązki pod chłodną wodą, jeśli jest zbyt gorąca, aby poradzić sobie). Związać końce gazę wokół drewnianej łyżki uchwyt i położyć łyżkę na durszlak, pozwalając wiązki zwisają; niech drenażu, 10 protokół.
Rozwiąż wiązkę i ponownie przekręć gazę, wyciskając więcej serwatki.
Ułóż wiązkę na boku na talerzu. Top z innej płyty i zważyć go z dużą puszkę. Przechowywać w lodówce, aż firmy ciasto formy, około 1 godziny; rozpakować i przechowywać w lodówce w hermetycznym pojemniku, aż do użycia, lub do 2 dni.
Ser pokroić w kostkę 3/4 cala. Wrzucić mąkę, aż dobrze pokryte, wytrząsając nadmiar.
Ogrzać około 1/2 cala oleju roślinnego na średniej patelni na średnim ogniu, aż migotanie. Ostrożnie dodać ser i smażyć, obracając od czasu do czasu, aż złoty kolor będzie brązowy, 2 do 4 minut.
Wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć na ręcznikach papierowych. Lekko doprawić solą i odstawić.
Zrobić szpinak: doprowadzić do wrzenia duży garnek obficie osolonej wody. Praca w partiach, gotować szpinak aż tylko przetargu, o 30 sekund.
Wyjąć łyżką szczelinową i przenieść do miski z soloną lodowatą wodą.
Odcedzić i wycisnąć do sucha, następnie posiekać i odstawić.
Imbir, czosnek, jalapeno, kolendra, kminek, kurkuma i 1/2 łyżeczki soli w robocie kuchennym, aż drobno posiekane.
W małej misce ubić jogurt, 1/4 szklanki wody i 1 łyżeczkę soli.
Rozgrzać 2 łyżki masła i oleju roślinnego w szerokim garnku na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając, aż głęboko złoty kolor, o 10 protokół.
Dodać mieszaninę imbiru i gotować, mieszając, aż do tosty, o 5 protokół (dodać plusk wody, jeśli mieszanina jest przyklejanie). Zmniejszyć ogień do średniego niskiego; dodać 1/2 szklanki wody i zeskrobać wszelkie rumiane kawałki, następnie dodać gotowany szpinak i mieszać do ogrzania przez, o 4 protokół. Wymieszać mieszaninę jogurtu i gotować na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje, o 5 protokół.
Dodać smażony ser i pozostałe 2 łyżki masła i gotować, mieszając, aż do ogrzania przez, o 1 minutę. Doprawić solą. Zdjęcia Anna Williams