Sałatka z makaronem z boczkiem i pomidorami

Sałatka z makaronem z boczkiem i pomidorami to bezmleczne danie główne. Na 3,58 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 23G białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 721 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka makaronu orecchiette, sól i pieprz, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka z boczku i koncentratu pomidorowego, Boczek Pomidor Awokado Makaron Sałatka, oraz Kremowa Sałatka z boczku pomidorowo-awokado z makaronem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, gotować makaron, mieszając od czasu do czasu, aż al dente, o 10 protokół.
Tymczasem, miejsce boczek na dużej patelni na średnim ogniu i gotować, aż chrupiące i rumiane, o 12 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć boczek na ręczniki papierowe, aby osuszyć.
Wyrzucić wszystkie, ale 2 łyżki. boczek tłuszcz i zmniejszyć ogień do średniej.
Dodać oliwę z oliwek. Gdy jest gorąca, dodaj kukurydzę i gotuj przez 3 do 4 minut (1 do 2 minut, jeśli kukurydza była zamrożona).
Dodaj pomidory i gotować, aż tylko zmięknie, 1 do 2 protokół. Wymieszać z octem.
Powrót makaron do dużego garnka i dodać boczek i warzywa. Doprawić solą i pieprzem. Wrzucić delikatnie połączyć. Ogrzać na średnim ogniu przez 2 minuty. Wymieszać z bazylią tuż przed podaniem.