Sałatka z kurczaka z szafranem, gotowaną cytryną i zieloną fasolą

Sałatka z kurczaka z szafranem, gotowaną cytryną i zieloną fasolą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc spróbuj kurczaka szafranowego, gotowanej cytryny i zielonej fasoli. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.33 za porcję. Jedna porcja zawiera 349 kalorii, 33g białka, oraz 18g tłuszczu. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 28 mówi, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Udaj się do sklepu i odbierz cytrynę, sok z cytryny, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka z kurczaka, zielonej fasoli i jęczmienia z papryką i cytryną, Sałatka Z Kopru Włoskiego I Zielonej Fasoli Cytrynowej, oraz Sałatka ziemniaczano-fasolowa z cytryną i bazylią dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Nakłuć cytrynę w 3 lub 4 miejscach widelcem i umieścić w małym garnku z 1 łyżeczką soli i przykryć wodą. Doprowadzić do wrzenia, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez około 50 minut lub aż cytryna będzie bardzo miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Odcedzić i odstawić do ostygnięcia.
3
W międzyczasie wymieszaj szafran, miętę, czosnek, 1 łyżkę soku z cytryny, 1 łyżkę oliwy z oliwek i 1/4 łyżeczki soli w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
SzafranSzafran
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Zalać marynatą do zamykanej plastikowej torebki, dodać kurczaka i pozostawić do marynaty podczas przygotowywania pozostałych składników.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar
5
Fasolkę szparagową na parze przez 4 minuty i odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka Pokrojona W Cienkie PółplasterkiSzalotka Pokrojona W Cienkie Półplasterki
6
Pokroić na kawałki 1/2 cala.
7
Rozgrzej dużą patelnię lub patelnię grillową, która została spryskana sprayem do gotowania. Gotować kurczaka przez 3 do 4 minut z każdej strony, lub aż gotowane przez. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Pokrojony Na Osiem KlinówPomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Pokroić na kawałki wielkości kęsa.
9
Pokrój końcówki cytryny i pokrój ją na pół wzdłuż. Wyjmij miąższ. Pokrój skórkę cienko, a następnie ponownie na kawałki 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
10
W dużej misce, połączyć kurczaka, cytryna, zielona fasola i tymianek. W małej misce wymieszać resztę soku z cytryny i miodu, ubić pozostałą część oliwy z oliwek, doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Szalotka Pokrojona W Cienkie PółplasterkiSzalotka Pokrojona W Cienkie Półplasterki
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
11
Wlać sos na sałatkę i wrzucić do połączenia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia38
Magazyn