Sałatka z buraków z mandarynkami
Sałatka z buraków z mandarynkami to bezglutenowe, całe 30, i wegańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 185 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.06 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Udaj się do sklepu i odbierz małe buraki pomarańczowe, szalotkę, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka z buraków z mandarynkami, Sałatka z kuskusem i krewetkami z mandarynkami i migdałami, oraz Sałatka z rukoli z Prosciutto, mandarynkami i orzechami laskowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Buraki przekładamy na patelnię, przykrywamy folią i pieczemy około 1 godziny, aż będą miękkie. Gdy są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, obrać i ćwiartować buraki.
W talerzu ciasto, wrzucić orzeszki piniowe z 1 łyżeczką oleju roślinnego i tosty je w piekarniku przez około 3 minuty, aż orzeszki piniowe są złotobrązowe.
Używając ostrego noża, obierz mandarynki. Pracując nad średnią misą, przeciąć między membranami, aby uwolnić mandarynki. Wyciśnij sok z membran do małej miski; powinieneś mieć 1/2 szklanki.
W innej małej misce, wrzucić pokrojone szalotki i ocet malinowy ze szczyptą soli i odstawić na 5 protokół. Wymieszać 1/2 szklanki soku mandarynkowego i pozostałą 1/4 szklanki oleju roślinnego i doprawić sos solą.
Ułożyć buraki i mandarynki na talerzach i skropić opatrunkiem. Top z prażonymi orzeszkami piniowymi i podawać.