Sałatka krabowa na Endywie
Ukąszenia sałatki krabowej na endywii wymagają około 13 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 321 kalorii. Na 5,54 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 8. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę pomarańczową, sól i pieprz, szalotkę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 90%, co jest znakomite. Spróbuj Endywia nadziewana sałatką z kraba Starego, Sałatka krabowa na przystawce Endive, oraz Sałatka krabowa w liściach endywii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kraba w średniej misce i dodaj paprykę, szalotkę, skórkę pomarańczową, startą rzodkiewkę, zieleninę selerową, sól i pieprz.
Połączyć majonez i śmietanę w małej misce.
Dodać sos do kraba i dobrze wymieszać. Używając zaokrąglonej łyżki, ułożyć sałatkę z kraba na korzeniowym końcu endywii i wypełnić liście o połowę długości endywii. Ułożyć nadziewany endywia na półmisku i udekorować posiekaną natką pietruszki lub szczypiorkiem.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki działają bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.