Słodko-kwaśny kurczak
Kurczak słodko-kwaśny może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dania głównego. Z tego przepisu składa się 5 porcji zawierających 542 kalorie , 29 g białka i 6 g tłuszczu każda. Za 3,04 USD za porcję ten przepis pokrywa 26% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Udaj się do sklepu i kup wodę, sos sojowy, marchewkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godzin i 35 minut . Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 48% . Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Kurczak słodko-kwaśny , Kurczak słodko-kwaśny i Kurczak słodko-kwaśny .
Instrukcje
Na dużej patelni smaż kurczaka na oleju przez 4-5 minut; odpływ.
Odcedź ananasa, zachowując sok; odłóż ananasa na bok. W 5-kw. wolnowaru, połącz kurczaka, kasztany wodne, marchewkę, sos sojowy i sok ananasowy. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 3 godziny lub do momentu, aż soki z kurczaka będą klarowne.
W małej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą, sos słodko-kwaśny, wodę i imbir na gładką masę. Wmieszaj do wolnowaru.
Dodaj cebulę i zarezerwowany ananas; przykryć i gotować na wysokim ogniu przez 15 minut lub do momentu, aż zgęstnieje.
Dodaj groszek; gotuj 5 minut dłużej.