Rzodkiewka Chlebowo-Masłowa
Rzodkiewki z chlebem i masłem mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 236 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 1 i kosztuje 1,12 zł za porcję. Ten przepis od Chow ma 1 fanów. Jeśli masz liść laurowy, ocet winny, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 godziny i 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 12%. Podobne przepisy to Rzodkiewka Chlebowo-Masłowa, Rzodkiewka Z Masłem Trybula, oraz Rzodkiewka duszona na maśle.
Instrukcje
Połącz wszystkie składniki z wyjątkiem rzodkiewek w małym rondelku i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści.
Wyjmij solankę z ognia i pozostaw do ostygnięcia przez 5 minut. Tymczasem przygotuj rzodkiewki.Przyciąć Liściaste szczyty off (wyrzucić lub zapisać do innego użytku) i umyć rzodkiewki. Cienko pokroić i umieścić w słoiku kufel.Gdy solanka jest gotowa, wlej ją do słoika, upewniając się, że całkowicie zakryj rzodkiewki. Pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej, około 20 minut. Zamknąć słoik szczelną pokrywką i wstrząsnąć lub obrócić, aby równomiernie rozprowadzić solankę i przyprawy. Przechowywać w lodówce i niech marynować co najmniej 1 dzień przed użyciem. Ogórki można przechowywać w lodówce do 5 dni.