Rzepa Kimchi
Przepis rzepa Kimchi jest gotowy w około 25 minut i jest zdecydowanie spektakularny jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 opcja dla miłośników koreańskiego jedzenia. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 15 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Jeśli masz Serrano chile-połówki wzdłużnie, ząbki czosnku, woda, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Czerwone małże Curry z puree z Kimchi z " książki kucharskiej Kimchi, Smażone Kimchi z ryżem (Kimchi Bokkeumbap), oraz Kolacja: Kimchi Jigae (Gulasz Kimchi) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przyciąć rzepy, pozostawiając około 1/2 cala łodyg. Przełóż rzepy wzdłuż o połowę i przenieś je do szklanego słoika 2-quart. Rozpuścić 2 łyżki stołowe plus 1 łyżeczkę soli w 1 litrze wody i zalać solanką rzepy. Przykryć szczelnie i odstawić w temperaturze pokojowej na 24 godziny.
Odcedzić i opłukać rzepy. Wypłukać słoik. Wrzuć rzepy do słoika. Rozpuścić pozostałe 2 łyżki stołowe plus 1 łyżeczkę soli w pozostałej 1 litrze wody.
Dodaj czosnek, szalotki, imbir i chile do rzepy.
Wlać do słoika wystarczającą ilość solanki, aby przykryć rzep. Przykryć szczelnie i odstawić w temperaturze pokojowej na 24 godziny, a następnie przechowywać w lodówce do 5 dni.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Field Recordings Chenin Blanc. Ma 4.1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Field Recordings Chenin Blanc
Smaki muszli ostryg, jabłek granny smith, rumianku i żonkila.