Ryż z kokosem i soczewicą (Arroz con Coco y Lentejas)

Ryż z kokosem i soczewicą (Arroz con Coco y Lentejas)
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Ryż z kokosem i soczewicą (Arroz con coco y Lentejas) może być spektakularny przepis spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 512 kalorii, 12g białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Na 100 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 157 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, ząbek czosnku, kolendrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Arroz Con Coco (Kolumbijski Ryż Kokosowy), Ryż z kokosem i krewetkami (Arroz Con coco Y Camarones), oraz Arroz con Coco (kubański kokosowy Pudding ryżowy) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Opłukać i moczyć soczewicę przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
2
Rozgrzać oliwę w średnim garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 żółtej Cebuli, Pokrojonej W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki1/4 żółtej Cebuli, Pokrojonej W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Dodać cebulę i gotować, aż półprzezroczyste, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
4
Dodać czosnek i gotować przez 2 minuty więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Pokrojona W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklankiżółta Cebula, Pokrojona W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki
5
Dodaj soczewicę, liść laurowy, sól i wodę. Przykryć i gotować na średnim ogniu przez około 30-40 minut lub aż soczewica są gotowane i woda jest wchłaniana.Wyrzucić liść laurowy, dodać ryż i mieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
SoczewicaSoczewica
Cienko Pokrojona (ale Nie Golona) Szynka Parmeńska Lub PancettaCienko Pokrojona (ale Nie Golona) Szynka Parmeńska Lub Pancetta
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
6
Dodać mleko kokosowe i doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć garnek i niech gotować na małym ogniu przez 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
7
Udekoruj świeżą kolendrą i podawaj.Chciałbym podziękować Sarah z Vazhayila i Pooja w Experiments in my kitchen za nagrody.Kreativ BloggerI love your Blog
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
8
One Lovely Blog

Wyposażenie

TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Magazyn