Ryż z Edamame i zieleni morskiej

Ryż z Edamame i zieleni morskiej
Ryż z Edamame i zieleni morskiej jest bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis służy 4. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 415 kalorii, 12g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka oleju sezamowego, cebuli, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka Edamame z małymi burakami i zielenią, Czarny Ryż Z Edamame, oraz Miski Do Ryżu Edamame.

Instrukcje

1
Umieść ryż w garnku z pokrywką; przykryj wodą do 1 cala powyżej ryżu. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do niskiego poziomu. Przykryć i dusić około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Grzyby shiitake moczyć w gorącej wodzie. W innej misce przykryj wodorosty ciepłą wodą i namocz. Gdy grzyby są miękkie, odcedzić i rezerwy wody grzybowej. Z grubsza posiekaj shiitakes i wodorosty morskie i dodaj do ryżu zarezerwowaną wodę z grzybów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Wodorosty MorskieWodorosty Morskie
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Dodaj shiitakes, wodorosty, cebulę, nasiona sezamu, olej sezamowy, sos sojowy i edamame do ryżu; kontynuuj gotowanie, aż ryż będzie miękki i większość płynu zostanie wchłonięta (około 15 minut), mieszając od czasu do czasu (nie chcesz, aby był soupy lub suchy). Smak i dodać dodatkowy olej sezamowy i sos sojowy, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
Wodorosty MorskieWodorosty Morskie
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
4
W razie potrzeby udekoruj prażonym sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
5
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia29
Magazyn