Ryż Sezamowo-Imbirowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj ryżu sezamowo-imbirowego. Jedna porcja zawiera 232 kalorie, 4G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka masła, mielonego pieprzu, mielonego imbiru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 24%, co nie jest takie super. Spróbuj Sałatka Ryżowa Sezamowo-Imbirowa, Stek imbirowy z sezamowym brązowym ryżem, oraz Łosoś Teriyaki z sezamowym ryżem imbirowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w 3 1/2-qt. rondel na średnim ogniu. Wymieszać z ryżem, i saut 2 minut lub aż ryż zamienia nieprzezroczyste. Wymieszać z sezamem.
Dodać bulion z kurczaka i kolejne 3 składniki; doprowadzić do wrzenia.
Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować mieszaninę 20 do 25 minut lub aż ciecz zostanie wchłonięta i ryż jest miękka; puch widelcem. Wymieszać 2 łyżki. posiekana pietruszka.
Dekorować, w razie potrzeby.
* 2 łyżki. posiekana świeża kolendra może być zastąpiona.
Uwaga: aby ryż w piekarniku zamiast na płycie kuchennej, przygotuj przepis zgodnie z Instrukcją w Kroku 1, używając garnka żaroodpornego.
Piec, przykryte, w 350 przez 20 do 25 minut lub do momentu wchłonięcia płynu i ryż jest miękki. Postępuj zgodnie z przepisem.