Ryż Jogurtowy
Ryż jogurtowy może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 259 kalorii, 6G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 14 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ryż jaśminowy, mieloną kurkumę, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%, co jest solidne. Spróbuj Ryż twarogowy (ryż Indyjski z jogurtem), Ryż Jogurtowy, oraz ryż twarogowy, jak zrobić ryż twarogowy (ryż jogurtowy) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić ryż i wodę do wrzenia w rondlu na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż ryż jest miękka, 20 do 25 protokół.
Podgrzać ghee w małej patelni na średnim ogniu.
Dodaj złamany pieprz chile, i gotować, aż pachnące, o 30 sekund. Wymieszać w czarnych nasion gorczycy, i gotować, aż zaczną pop, o 30 sekund więcej.
Wyjąć z ognia i wymieszać kurkumę, liście curry i proszek asafoetida.
Ubić mleko, jogurt, i przypraw ghee razem w dużej misce, aż będzie gładka. Złożyć w ryżu, aż dobrze wymieszane. Doprawić do smaku solą, a następnie pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej przed podaniem.