Ryby Veracruz
Fish Veracruz to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 1 porcją. Jedna porcja zawiera 435 kalorii, 10g białka, oraz 31 g tłuszczu. Na 5,82 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 5 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka limonki, majeranek, meksykańskie oregano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ryby Veracruz, Ryba Veracruz Z Zielonym Sosem, oraz Fish tostadas, styl Veracruz dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na sos Veracruz, smażyć cebulę i czosnek w kilku łyżkach oliwy z oliwek, aż miękkie i przezroczyste.
Dodaj pomidory, chili, oliwki, kapary, oregano, majeranek i liść laurowy. Gotować na średnim ogniu przez około 20 minut, aby zmniejszyć ilość płynu i skoncentrować smaki. Posmakuj i dodaj sól w razie potrzeby (około 1/2 łyżeczki soli koszernej powinno to zrobić).aby uzyskać rybę chrupiącą i brązową Na Zewnątrz, musisz uzyskać bardzo suchą powierzchnię, użyj ręczników papierowych i spróbuj uzyskać jak najwięcej wilgoci z powierzchni, jak to możliwe. Zacznij podgrzewać żeliwną patelnię na średnim ogniu.Gdy patelnia jest bardzo gorąca, lekko sól i pieprz po obu stronach ryby.
Dodać odrobinę oleju do patelni i zawirować, aby pokryć.
Włóż rybę do patelni i nie dotykaj, dopóki nie zacznie brązowieć na brzegach i nie przykleja się do patelni. Delikatnie odwróć i brązową drugą stronę. Jeśli gotujesz grubsze kawałki ryb, środek powinien odczytać 125 stopni F na natychmiastowym termometrze odczytu.Kiedy jest ugotowany, talerz ryby. Wymieszać mieloną kolendrę do sosu. Przykryj rybę sosem Veracruz i udekoruj kilkoma zapasowymi liśćmi kolendry i klinem limonki.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku