Ryba ziołowa
Ryba ziołowa może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dania głównego. Za 2,74 USD za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja zawiera 192 kalorie, 24 g białka i 8 g tłuszczu. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę pescatariańską. Udaj się do sklepu i kup sok z cytryny, cebulę, sól i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 29% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Podobne przepisy to ryba w ziołowej skórce, cytrynowo-ziołowa ryba i ziołowe filety rybne.
Instrukcje
W małym naczyniu, które można używać w kuchence mikrofalowej, połącz cebulę, masło i czosnek. Wstawić do kuchenki mikrofalowej, bez przykrycia, na maksymalnym poziomie przez 1-2 minuty lub do momentu, aż cebula będzie częściowo ugotowana. Wymieszaj sok z cytryny, pietruszkę, sól, estragon i tymianek.
Ułóż filety w natłuszczonej formie o pojemności 2 qt. okrągłe naczynie nadające się do kuchenki mikrofalowej. Na wierzch połóż połowę mieszanki masła. Wymieszaj bułkę tartą z pozostałą mieszanką masła; posypać filety.
Przykryj i wstaw do mikrofalówki na maksymalną moc przez 4-6 minut lub do momentu, aż ryba będzie łatwo łuskać się widelcem.
Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Ryba bardzo dobrze komponuje się z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, dlatego trudno wybrać wino, które będzie pasować do każdej ryby. Rześkie białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsne, mocno aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, radzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Argyle Reserve Pinot Noir. Oceniającym podoba się, z oceną 4,3 na 5 gwiazdek i ceną około 30 dolarów za butelkę.
![Rezerwat Argyle Pinot Noir]()
Rezerwat Argyle Pinot Noir
Dolina Willamette jest najbardziej znana z bogatego Pinot Noir i jest to jedna z największych i najbogatszych w historii Argyle! Weź kolor i zapach róży gwinejskiej, dodaj owocowe aromaty czarnej wiśni i jagody marionowej z przyprawowymi aromatami toczonej ziemi i ciemnego kakao, a po prostu zaczniesz zbliżać się do złożoności tego wina. „Dojrzałe i obfite, z charakterystycznymi nutami fiołków i płatków róż do posmaków wiśni i przypraw, utrzymujące się z delikatną konsystencją. Potrzebuje czasu, aby się osadzić. Dwadzieścia procent wina będzie butelkowane pod zakrętką. Wino butelkowane pod zakrętką uzyskało 92 punkty punktów. Najlepszy w latach 2007-2012.” – Wine Spectator