Ryba z frytkami z olejem bazyliowym
Przepis ryba z frytkami z olejem bazyliowym może zaspokoić Twoje szkockie pragnienie w około 1 godzina i 25 minut. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 1265 kalorii, 53g białka, oraz 66 g tłuszczu. Na $9.7 za porcję, ten przepis Pokrowce 61% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka oleju roślinnego, trybula, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ryba popijana piwem (ryba z frytkami), Ryba poobijana w piwie (dla ryb N ' Chips), oraz Ryba Z Frytkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Aby przygotować ziemniaki, pokrój ziemniaki bardzo cienko za pomocą mandoliny.
Kłaść plastry na ręczniku i osuszyć. Na patelni rozgrzać olej na średnim ogniu i dodać plastry ziemniaków. Olej nie powinien być bardzo gorący, chcesz blanszować ziemniaki, ale nie powinny mieć żadnego koloru.
Ziemniaki odcedzić i osuszyć. Zwiększyć ciepło oleju.
Umieścić 1 liść kolendry na plaster ziemniaka i przykryć innym kawałkiem ziemniaka. Mocno przycisnąć dwa plastry i smażyć szybko, aż będą chrupiące.
Odcedzić i odstawić. Powtarzaj ten proces, aż będziesz miał wystarczająco dużo, aby obsłużyć swoich gości.
Aby zrobić puree z grochu, pocić cebulę przez 2 minuty.
Dodaj czosnek i pot przez kolejną minutę 1.
Dodać wino i zmniejszyć o połowę. Gdy płyn się zmniejszy, dodaj śmietanę i zmniejsz, aż sos pokryje tył drewnianej łyżki. Rozmrozić groszek i dodać go do mieszanki śmietany. Za pomocą blendera, mieszaninę puree, odstawić i ogrzać.
Do sałatki ziołowej: zrobić dressing łącząc ocet, sok z limonki i oliwę z oliwek extra-virgin. Wrzucić wszystkie zioła do dressingu i dostosować przyprawy z solą i pieprzem.
Do sosu szafranowego połącz posiekaną cebulę, marchew, por i białe wino w rondlu i zmniejsz o 3/
Gdy ciecz się zmniejszy, dodać śmietanę i szafran, i niech dalej zmniejszyć, aż sos zgęstnieje, około 10 minut na średnim ogniu. Przełóż sos przez sitko i wróć do rondla. Na małym ogniu powoli dodawać małe kawałki masła, stale mieszając sos. Odstawić sos i ogrzać.
Aby zrobić ciasto tempura, wymieszaj żółtko, mąkę, Wino i wodę i wymieszaj, upewniając się, że nie ma grudek. Nie przesadzaj ciasta.
W dużym garnku podgrzać olej do 350 stopni F.
Aby przygotować rybę, zanurz kawałki ryby w cieście tempura. Smażyć rybę przez około 10 minut lub do jasnego złotego koloru.
Rybę wyjąć i osuszyć na papierowych ręcznikach. Doprawić solą, póki ryba jest jeszcze gorąca.
Aby służyć, umieść kawałki ryb na każdym talerzu.
Dodać sałatkę ziołową z boku ryby.
Umieścić małą łyżkę puree z grochu na talerzu i skropić trochę SOS szafranowy wokół talerza.
Podawać z frytkami z kolendry i skropić olejem bazyliowym.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym winem, którego możesz spróbować jest Thrive Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Thrive Pinot Grigio]()
Thrive Pinot Grigio