Ryba z frytkami z olejem bazyliowym

Ryba z frytkami z olejem bazyliowym
Przepis ryba z frytkami z olejem bazyliowym może zaspokoić Twoje szkockie pragnienie w około 1 godzina i 25 minut. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 1265 kalorii, 53g białka, oraz 66 g tłuszczu. Na $9.7 za porcję, ten przepis Pokrowce 61% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka oleju roślinnego, trybula, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ryba popijana piwem (ryba z frytkami), Ryba poobijana w piwie (dla ryb N ' Chips), oraz Ryba Z Frytkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Aby przygotować ziemniaki, pokrój ziemniaki bardzo cienko za pomocą mandoliny.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
3
Kłaść plastry na ręczniku i osuszyć. Na patelni rozgrzać olej na średnim ogniu i dodać plastry ziemniaków. Olej nie powinien być bardzo gorący, chcesz blanszować ziemniaki, ale nie powinny mieć żadnego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Ziemniaki odcedzić i osuszyć. Zwiększyć ciepło oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Cienki-Cienki-
5
Umieścić 1 liść kolendry na plaster ziemniaka i przykryć innym kawałkiem ziemniaka. Mocno przycisnąć dwa plastry i smażyć szybko, aż będą chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
6
Odcedzić i odstawić. Powtarzaj ten proces, aż będziesz miał wystarczająco dużo, aby obsłużyć swoich gości.
7
Aby zrobić puree z grochu, pocić cebulę przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
8
Dodaj czosnek i pot przez kolejną minutę 1.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
9
Dodać wino i zmniejszyć o połowę. Gdy płyn się zmniejszy, dodaj śmietanę i zmniejsz, aż sos pokryje tył drewnianej łyżki. Rozmrozić groszek i dodać go do mieszanki śmietany. Za pomocą blendera, mieszaninę puree, odstawić i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
10
Do sałatki ziołowej: zrobić dressing łącząc ocet, sok z limonki i oliwę z oliwek extra-virgin. Wrzucić wszystkie zioła do dressingu i dostosować przyprawy z solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
11
Do sosu szafranowego połącz posiekaną cebulę, marchew, por i białe wino w rondlu i zmniejsz o 3/
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
SzafranSzafran
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
12
Gdy ciecz się zmniejszy, dodać śmietanę i szafran, i niech dalej zmniejszyć, aż sos zgęstnieje, około 10 minut na średnim ogniu. Przełóż sos przez sitko i wróć do rondla. Na małym ogniu powoli dodawać małe kawałki masła, stale mieszając sos. Odstawić sos i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
SzafranSzafran
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
13
Aby zrobić ciasto tempura, wymieszaj żółtko, mąkę, Wino i wodę i wymieszaj, upewniając się, że nie ma grudek. Nie przesadzaj ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
14
W dużym garnku podgrzać olej do 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
15
Aby przygotować rybę, zanurz kawałki ryby w cieście tempura. Smażyć rybę przez około 10 minut lub do jasnego złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Różne Krakersy Lub Chipsy PitaRóżne Krakersy Lub Chipsy Pita
16
Rybę wyjąć i osuszyć na papierowych ręcznikach. Doprawić solą, póki ryba jest jeszcze gorąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
17
Aby służyć, umieść kawałki ryb na każdym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
18
Dodać sałatkę ziołową z boku ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
19
Umieścić małą łyżkę puree z grochu na talerzu i skropić trochę SOS szafranowy wokół talerza.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
20
Podawać z frytkami z kolendry i skropić olejem bazyliowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olejek BazyliowyOlejek Bazyliowy
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek

Składniki

1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 czerwona cebula, mała kostka1 czerwona cebula, mała kostka2Spód: okruszki z herbatników grahamBarwniki spożywcze i kolorowy cukier (opcjonalnie)Barwniki spożywcze i kolorowy cukier (opcjonalnie)2marchew posiekanamarchew posiekana57papryka habaneroliście selera naciowego, posiekaneliście selera naciowego, posiekane1porcja startego parmezanutrybulatrybula1porcja startego parmezanu(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)3gałązkiświeżo zebrane gałązki kopruświeżo zebrane gałązki kopru2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino11/3 szklanki kakao w proszku HERSHEY®'S1/3 szklanki kakao w proszku HERSHEY®'S227papryka habaneroJohn Dory fishJohn Dory fish2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąkamąka57papryka habaneroświeża kolendraświeża kolendra1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoposiekana świeża miętaposiekana świeża mięta1ząbek czosnku, obrany i posiekanyząbek czosnku, obrany i posiekany227papryka habanerohalibuthalibut170papryka habaneroszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)4langustynkilangustynki1por posiekanypor posiekany1porcja startego parmezanulekko rozgniecione awokado Hasslekko rozgniecione awokado Hass2Spód: okruszki z herbatników grahamoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia454papryka habanerogroszek mrożonygroszek mrożony567papryka habaneroziemniakiziemniaki28papryka habanerorukola (rukola)rukola (rukola)5nici szafrannici szafran227papryka habaneromajonez i więcej, w razie potrzebymajonez i więcej, w razie potrzeby4trochę posiekanej cukiniiSól i pieprzSól i pieprz41 mała cukinia, nieobrana i posiekana1 mała cukinia, nieobrana i posiekana4trochę posiekanej cukiniiOlej roślinnyOlej roślinny1porcja startego parmezanucienkie plasterki szynki Virginia lub prosciuttocienkie plasterki szynki Virginia lub prosciutto2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwezimna wodazimna woda1łyżka czerwony ocet winnycebula biała pokrojona w kostkęcebula biała pokrojona w kostkę170papryka habaneropiersi bażanta jeśli)piersi bażanta jeśli)454papryka habaneropiersi bażanta jeśli)piersi bażanta jeśli)

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym winem, którego możesz spróbować jest Thrive Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Thrive Pinot Grigio
Thrive Pinot Grigio
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia65
Magazyn