Ryba z frytkami

Ryba z frytkami
Fish and Chips to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 2 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 279 kalorii. Na 4,36 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako danie główne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Niewiele osób lubiło to szkockie danie. Udaj się do sklepu i odebrać paprykę, proszek do pieczenia, cebula w proszku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć piwo, można śledzić to danie główne z Guinness, Whiskey & Irish Cream Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ryba poobijana w piwie (dla ryb N ' Chips), Ryba popijana piwem (ryba z frytkami), oraz Ryba z frytkami.

Instrukcje

1
Ziemniaki dobrze wyszorować, a następnie pokroić w grube pałeczki o grubości 1/4". Dokładnie wysuszyć papierowymi ręcznikami i pozostawić je na papierowych ręcznikach, aby powierzchnia ziemniaków wyschła na około 30 minut. Możesz pominąć ten krok, jeśli jesteś naciskany na czas, ale twoje ziemniaki nie będą tak ostre.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
2
Wymieszać mąkę, skrobia kukurydziana, papryka, i cebula w proszku w średniej misce, aż dobrze połączone. Każdy filet rybny ze wszystkich stron przepłukać mieszanką mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
RamięRamię
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Dodaj 1 1/2" oleju roślinnego do ciężkiego dna garnka i podgrzać do 330 stopni F. Linia A 2 stojaki druciane z 2 warstwami ręczników papierowych każda.Smażyć ziemniaki w partiach, aż jasny kolor opalenizny i krawędzie są po prostu zaczyna brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
4
Przenieść smażone chipsy do jednego przygotowanego stojaka do odsączenia.Gdy ziemniaki są gotowe do smażenia, dodać proszek do pieczenia do mieszanki mąki i ubić razem. Następnie dodaj zimne piwo do mieszanki mąki i lekko ubijaj. To jest w porządku, jeśli istnieje jeszcze kilka grudek, tylko upewnij się, że nie overmix ciasto lub skończy się ciężkie. Filety zanurzamy w cieście i smażymy partiami. Odwróć filety szczypcami, gdy zobaczysz, że krawędzie zaczynają się jasnobrązowo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cp. CebulaCp. Cebula
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady
1 Suszony Pieprz Morita1 Suszony Pieprz Morita
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
5
Przenieść do drugiego przygotowanego stojaka, gdy zakończą smażenie.Po zakończeniu smażenia ryby, zwiększyć ciepło oleju do 375 stopni F. frytki smażyć po raz drugi, aż będą złote i chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
6
Odcedzić na stojaku i posypać solą. Smażyć rybę po raz drugi w wyższej temperaturze do uzyskania złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
7
Drenaż na stojaku.
8
Rybę i frytki podawać z cytryną lub octem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Wino FitVine Pinot Grigio z oceną 4.4 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
FitVine Wino Pinot Grigio
FitVine Wino Pinot Grigio
To lekko wytrawne białe wino ma jasny kolor. Jest czysty, chrupiący, świetnie smakuje z nutami kwiatowymi na nosie i smakami zielonego jabłka i nutą cytrusów. Wykończenie jest świeże.Ciesz się wieczorem bez poświęcania jutra.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia100
Magazyn