Ryba w sosie Romesco
Ryba w sosie Romesco to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 40 porcjami. Jedna porcja zawiera 33 kalorie, 3G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz filety z Lucjana, pietruszkę, pieczoną paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Paczki rybne z sosem romesco i warzywami, Ryba na parze z imbirem w sosie Troy ' s Hana, oraz Kolacja: Grillowana Wieprzowina W Stylu Romesco dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać sos na rybę w płytkim naczyniu; obrócić, aby równomiernie pokryć obie strony każdego fileta. Przechowywać w lodówce 20 min. do marynowania.
W międzyczasie zmiksuj kolejne 4 składniki w blenderze, aż będą gładkie; wlej do miski. Natkę pietruszki wymieszać. Przechowywać w lodówce do momentu użycia.
Rozgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Wyjąć rybę z marynaty; wyrzucić marynatę.
Dodaj rybę na patelnię; gotować 6 min. z każdej strony lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować widelcem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris