Ryba Pieczona
Jeśli masz w pobliżu 20 minut do spędzenia w kuchni, pieczone ryby mogą być wybitne pescatarian przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 297 kalorii, 29g białka, oraz 19g tłuszczu. Za $4.92 za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 4. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka masła, filetów z pstrąga, soku z cytryny i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi ci smak domu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 65%, który jest solidny. Podobne przepisy obejmują Ryba pieczona Madhur, Azjatycka Ryba Pieczona, oraz Pieczona Ryba Z Cytrusami.
Instrukcje
Umieść rybę na ruszcie brojlerów pokrytym sprayem do gotowania.
Filety skrop 3 łyżkami masła; posyp mąką i posyp papryką.
Broil 5-6 w. od ciepła przez 5 minut lub do momentu, gdy ryba zacznie się brązowieć.
Połącz sok z cytryny, pietruszkę, sos Worcestershire i pozostałe masło; polej rybę. Podsmaż 5 minut dłużej lub do momentu, gdy ryba łatwo się łuszczy widelcem.
Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Ryby można łączyć z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Raptor Ridge Estate Pinot Noir z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 42 dolarów za butelkę.
Raptor Ridge Estate Pinot Noir
To wino, które nie jest nieśmiałe ani nieśmiałe. Nos jest wychodzący z dojrzałymi owocami wiśni, słodkim granatem i śliwką, z delikatnymi nutami goździkowego cygara i piżma. Bujne podniebienie jest bujne z czerwoną wiśnią, włoską śliwką i Marionberries. Zwróć uwagę na przyjemne kwiatowe właściwości lawendy i brązowe przyprawy, takie jak gałka muszkatołowa, pieprz i kasztan. Ze zdumiewającą kwasowością i wypolerowanymi taninami to wino będzie dobrze pić do 2017 roku. Ciesz się risotto z dzikimi grzybami.