Ryba na parze z limonką i Chile
Ryba na parze z limonką i Chile może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 74g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 565 kalorii. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 2 i kosztuje $7.07 za porcję. Jeśli masz łodygi kolendry plus liście kolendry, limonka, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć limonkę, możesz podążać tym daniem głównym z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Warzywa Gotowane Na Parze Z Masłem Limonkowym Chile, Warzywa gotowane na parze z Chile-masłem limonkowym, oraz Tequila Lime Flank Steak Fajita Sałatka z Chile Lime Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
W moździerzu glinianym lekko pobić czosnek, cilantrostems i chiles z drewnianym tłuczkiem, dopóki nie utworzy się Gruba pasta.
Dodać 2 łyżki soku z limonki, sos rybny, cukier i pieprz; wymieszać z aspoon połączyć. (Alternatywnie, impuls w Amini-procesor aż luźna pasta tworzy.) Odstawić SOS.
Umieść rybę na talerzu, który zmieści się wewnątrz parowca z odrobiną miejsca do poruszania;wylej zarezerwowaną pastę. W szerokim garnku dodaj wodę do głębokości 1". Doprowadzić do wrzenia.
Przenieś rybę na talerz do parowca. Setsteamer nad garnkiem i wlać rosół z kurczaka ryby. Przykryć; ryba na parze do ugotowaniaprzez, 12-15 minut.
Używając 2 dużych szpatułek, przenieś rybę na półmisek do serwowania. Łyżka soków na talerzu insteamer nad rybą.
W razie potrzeby skropić sokiem z limonki.
Dekoruj plasterkami limonki iliśćilantro.
Podawać z ryżem na parze.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.
![Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio]()
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.