Rustykalny Kurczak Czosnkowy
Rustykalny kurczak czosnkowy może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisem na danie główne. Jedna porcja zawiera 942 kalorie, 65g białka, oraz 64G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na $3.9 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka mąki, kurczak, świeżo zmielony pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć olej do gotowania można śledzić to danie główne z Surowy sernik jagodowy z polewą okruchową jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Rustykalne udka z kurczaka z czosnkiem, Rustykalny pieczony czosnek Kurczak z sosem Asiago, oraz Rustykalny Chleb Czosnkowy Rozmarynowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W holenderskim piecu rozgrzać olej na umiarkowanie wysokim ogniu.
Kurczaka posypać 12 łyżeczkami soli i pieprzu. Gotować kurczaka, aż dobrze rumiane, obracając, o 8 protokół w ogóle, i wyjąć z garnka. Zmniejszyć ogień do umiarkowanego, dodać czosnek, i smażyć, aż zacznie brązowieć, o 3 protokół.
Posypać mąką czosnek i mieszać aż połączone. Powrót kurczaka do garnka, przykryć i piec przez 15 minut.
Wyjmij garnek z piekarnika i połóż na palniku.
Wyjąć kawałki kurczaka z garnka. Na umiarkowanie wysokim ogniu, trzepaczka w winie i gotować na wolnym ogniu przez 1 minutę.
Trzepaczka w bulionie i pozostałe 12 łyżeczka soli i gotować na wolnym ogniu, aż zacznie zgęstnieć, o 3 protokół. Wyłączyć ogień, ubić masło i polać sosem kurczaka.
Posypać natką pietruszki.
Propozycje Menu: jest tu mnóstwo soczystego, czosnkowego sosu. Skorzystaj z niego z tłuczonymi ziemniakami, makaronem jajecznym lub ryżem.
Zalecenie wina: to proste danie galijskie będzie dobrze współpracować z rustykalnym czerwonym winem z południa Francji. Poszukaj mniej znanych, niedrogich butelek Corbires lub Minervois lub poważniejszego, taninowego wina z Cahors.