Rustykalna tarta gruszkowa z późnym żniwem Riesling

Rustykalna tarta gruszkowa z późnym żniwem Riesling
Rustykalna tarta gruszkowa z Rieslingiem z późnych zbiorów może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 341 kalorii. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz późne zbiory riesling, gruszki anjou, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Późny zbiór Riesling Sorbet z jagodami, Rustykalna Tarta Gruszkowa, oraz Rustykalna Tarta Gruszkowa.

Instrukcje

1
Wymieszać mąkę, cukier i sól w procesorze, aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
2
Dodać masło; za pomocą zakrętów on/off, pokroić, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
3
Dodać żółtko i wino; za pomocą włączania/wyłączania miksować, aż utworzą się wilgotne grudki. Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć na dysku. Owinąć w folię i schłodzić co najmniej 40 minut i do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
CiastoCiasto
WinoWino
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
1
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozwałkuj ciasto między 2 arkuszami pergaminu do 12-calowej rundy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
3
Usuń górny arkusz pergaminu i przenieś ciasto, z dolnym pergaminem, do obramowanej blachy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
W dużej misce umieścić plasterki gruszki, 1 łyżkę cukru i mąkę; wrzucić do połączenia. Łyżka gruszki mieszaniny do środka ciasta, pozostawiając 1 1/2-calowy granicy. Używając pergaminu jako pomocy, złóż zewnętrzną krawędź ciasta nad krawędzią nadzienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
GruszkaGruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino RyżoweShaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
5
Piec, aż gruszki zmiękną, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GruszkaGruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
W międzyczasie gotować 1 szklankę wina, 1/2 szklanki wody i pozostałe 1/2 szklanki cukru w średnim rondlu, aż syrop zmniejszy się do 1/2 szklanki, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
SyropSyrop
WodaWoda
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Obniżyć temperaturę pieca do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Połówkę syropu polać nadzieniem. Kontynuuj pieczenie tarty, aż soki będą bulgotać gęsto, około 20 minut. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
9
Do pozostałego syropu ubić 2 łyżki wina.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
10
Tarta pokroić w kliny.
11
Mżawka z syropem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
12
Podawać z lodami.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn