Rukola, Feta I Koperek Frittata
Rukola, Feta i koperek Frittatan to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 292 kalorie, 18g białka, oraz 23G tłuszczu. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z finecooking.com ma 3 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz rukolę, czosnek, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sałatka z rukoli z oliwkami, Fetanem i koperkiem, Mini pieczona Frittata z fetą, szpinakiem, pieczoną czerwoną papryką i koperkiem, oraz Frittata z łososiem i koperkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji górnej-środkowej i podgrzej piekarnik do 204°. w dużej misce lekko ubijaj jajka. Do ubitych jajek wymieszać parmezan, fetę, koperek oraz lekką posypkę solą i pieprzem.
Rozgrzać olej i czosnek w 10-calowy żaroodporny nonstick patelni na średnim ogniu. Kiedy czosnek skwierczy i zaczyna się złocisty, dodaj rukolę. Gotować rukolę, stale mieszając, aż zwiędnie, 1 do 2 minut. Doprawić lekko solą i pieprzem. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu, potrząsając patelnią, aby równomiernie rozprowadzić rukolę.
Dodać masę jajeczną i gotować, aż zacznie się układać na brzegach, około 1 minuty.
Przenieść patelnię do piekarnika i piec, aż jajka są nadmuchane i ustawić, 10 do 12 protokół. Przesuń lub odwróć frittatę na duży talerz, pokrój na cztery kliny i podawaj.
19, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
4, Tłuszcz Wielonienasycony