Rozmaryn Grillowany Gardłosz Pomarańczowy Z Włoskimi Puree Ziemniaczanym
Rozmaryn Grillowany Gardłosz Atlantycki z włoskimi puree ziemniaczanym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 370 kalorii. Na 5,57 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 dieta. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 39 minut. Mieszanka pieprzu, filety gardłosza pomarańczowego, kliny cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać kliny cytrynowe, można śledzić to danie główne z Baklava Rolowana jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 87%. Spróbuj Gardłosz Włoski, Prosty Włoski Gardłosz Atlantycki, oraz Pieczony Gardłosz Pomarańczowy W Stylu Włoskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki umieścić w dużym rondlu; przykryć wodą. Doprowadzić do wrzenia, i gotować 20 minut lub aż bardzo miękkie; odcedzić. Fajne, odkryte, 5 minut. Powrót ziemniaki na patelnię, dodając 2 1/2 łyżki oliwy z oliwek, 1/2 łyżeczki soli i pieprzu; zacieru do pożądanej konsystencji. Trzymaj ciepło.
Połączyć pozostałą sól, Skórka z cytryny, i rozmaryn w małej misce; zmielić wraz z tyłu łyżki, aż bardzo dobrze połączone.
Rozgrzej grill lub patelnię grillową.
Filety posmarować pozostałymi 2 łyżeczkami oliwy z oliwek; równomiernie natrzeć ze wszystkich stron mieszaniną soli.
Grilluj 2 minuty na stronę lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować widelcem.
Podawać od razu z cytryną i ziemniakami.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Mazzei Fonterutoli Chianti Classico z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.
Mazzei Fonterutoli Chianti Classico
"Dużo mięsa, jagód i śliwek na nosie i podniebieniu. Pełne, z aksamitnymi taninami i długim, bogatym wykończeniem. Dekadencki styl, który lubię. Poważna jakość dla rocznika. W 2002 roku nie było Castello, więc został on zmodernizowany."- Wine Spectatorkolor: głęboki fioletowo-czerwony, ale jasny i wyjątkowo skoncentrowany.Bukiet: niezwykle intensywny i złożony z zapachami wiśni i malin w towarzystwie lekkich, pikantnych odcieni.Smak: wpływ w ustach jest ostry, ale miękki ze względu na znaczną strukturę tanin, w których wyróżniają się te, które są miękkie i dobrze zaokrąglone. Kwasowość łączy się z ciałem wina i pomaga w przekazywaniu przyjemnych doznań ciepła i siły. Wino ma długie wykończenie, które jest niezwykłe dla zwykłego Chianti Classico.