Rozjaśniony Budyń Bananowy
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur deser, więc dać rozjaśnione się bananowy Pudding spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 257 kalorii, 6G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka cukru, skrobi kukurydzianej, wafle waniliowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Budyń Ryżowy Wiśniowy Amaretto {Rozjaśniony}, Rozjaśniony Chleb Bananowy, oraz do budyniu chlebowego z truskawkami, kiwi i sosem kokosowo-rumowym {rozjaśniony} dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu ubić cukier, skrobię kukurydzianą i sól; ubić mleko na gładką masę.
Podgrzać na średnim ogniu, ubijając, aż zaczną tworzyć się pęcherzyki.
Jajko ubić w średniej misce. Powoli wlać 1/4 szklanki gorącej mieszanki mleka do jajka, energicznie ubijając; ubijać, aż będzie gładka.
Wlać mieszaninę z powrotem do rondla i gotować na średnim ogniu, energicznie ubijając, aż zgęstnieje i zacznie bąbelkować, 1 do 2 minut.
Przenieść mieszaninę do miski, ubić w śmietanie i wanilii i ostudzić, aż gęsta, ubijając często.
Banany pokroić w cienkie plasterki.
W każdej z 4 szklanek ułóż kilka plastrów banana, kilka kawałków wafla i 2 łyżki przygotowanego budyniu; powtórz warstwę raz, a następnie wierzch końcową warstwą budyniu.
Podawać natychmiast lub przykryć i przechowywać w lodówce do 4 godzin.