Rotelle i krewetki z sosem jogurtowo-koperkowym

Rotelle i krewetki z sosem jogurtowo-koperkowym
Rotelle i krewetki z sosem jogurtowo-koperkowym to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 236 kalorii, 27g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na $3.04 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz krewetki, ogórek, papryka jalapeño, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać zwykły jogurt, możesz podążać za tym daniem głównym z 5-Minutowy Zdrowy Brzoskwiniowy Mrożony Jogurt jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 38%. Spróbuj Grillowane szaszłyki z krewetek z sosem musztardowo-koperkowym i sosem jogurtowym z czarnych oliwek, Sałatka Orzo z sosem jogurtowo-koperkowym, oraz Sałatka z pomidorów ogórkowych z sosem jogurtowym koperkowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na średniej patelni roztopić masło na umiarkowanym ogniu. Wymieszać czosnek, a następnie krewetki, 1/4 łyżeczki soli i pieprzu. Gotować, mieszając, aż krewetki są po prostu zrobić, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
KrewetkiKrewetki
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Zdjąć z patelni i odstawić do ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
W dużej misce, połączyć jogurt, majonez, Jeśli za pomocą, jalapeo, ogórek, koperek, szalotki, papryka, a pozostałe 1 1/4 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajonezMajonez
Zielona CebulaZielona Cebula
OgórekOgórek
PaprykaPapryka
JogurtJogurt
KoperKoper
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
W dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować rotelle aż tylko gotowe, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Odcedzić makaron, spłukać zimną wodą i dokładnie odcedzić. Wrzucić z sosem jogurtowym i krewetek i czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
KrewetkiKrewetki
JogurtJogurt
MakaronyMakarony
SOSSOS
WodaWoda
6
Rekomendacja wina: kwasowość jogurtu i silne właściwości ziołowe kopru dobrze łączą się z białym winem o wysokiej kwasowości, takim jak Muscadet de Svre-et-Maine z Francji. Jako alternatywę spróbuj niedrogiego wina musującego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino MusująceWino Musujące
MuscadetMuscadet
JogurtJogurt
KoperKoper
WinoWino
7
Uwagi: spłukiwanie makaronu nigdy nie spłucz makaronu, który będziesz sosować i podawać od razu. Ugotowany makaron jest pokryty cienką warstwą skrobi, która pomaga przylgnąć do niego sos. Jeśli jednak robisz sałatkę, lepiej spłukać tę skrobię, aby uniknąć gumminess, gdy makaron ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
SOSSOS
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Magazyn