Rotelle i krewetki z sosem jogurtowo-koperkowym
Rotelle i krewetki z sosem jogurtowo-koperkowym to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 236 kalorii, 27g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na $3.04 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz krewetki, ogórek, papryka jalapeño, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać zwykły jogurt, możesz podążać za tym daniem głównym z 5-Minutowy Zdrowy Brzoskwiniowy Mrożony Jogurt jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 38%. Spróbuj Grillowane szaszłyki z krewetek z sosem musztardowo-koperkowym i sosem jogurtowym z czarnych oliwek, Sałatka Orzo z sosem jogurtowo-koperkowym, oraz Sałatka z pomidorów ogórkowych z sosem jogurtowym koperkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na średniej patelni roztopić masło na umiarkowanym ogniu. Wymieszać czosnek, a następnie krewetki, 1/4 łyżeczki soli i pieprzu. Gotować, mieszając, aż krewetki są po prostu zrobić, o 4 protokół.
Zdjąć z patelni i odstawić do ostygnięcia.
W dużej misce, połączyć jogurt, majonez, Jeśli za pomocą, jalapeo, ogórek, koperek, szalotki, papryka, a pozostałe 1 1/4 łyżeczki soli.
W dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować rotelle aż tylko gotowe, o 12 protokół.
Odcedzić makaron, spłukać zimną wodą i dokładnie odcedzić. Wrzucić z sosem jogurtowym i krewetek i czosnku.
Rekomendacja wina: kwasowość jogurtu i silne właściwości ziołowe kopru dobrze łączą się z białym winem o wysokiej kwasowości, takim jak Muscadet de Svre-et-Maine z Francji. Jako alternatywę spróbuj niedrogiego wina musującego.
Uwagi: spłukiwanie makaronu nigdy nie spłucz makaronu, który będziesz sosować i podawać od razu. Ugotowany makaron jest pokryty cienką warstwą skrobi, która pomaga przylgnąć do niego sos. Jeśli jednak robisz sałatkę, lepiej spłukać tę skrobię, aby uniknąć gumminess, gdy makaron ostygnie.