Rosyjskie Naleśniki-Blini
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu wschodnioeuropejskich przepisów, więc spróbuj Rosyjskich naleśników-Blini. Ten przepis służy 20. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 50 kalorii, 2G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Na 8 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka mleka, jaj, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Przepis ten zachwycił 239 osób. Najlepiej sprawdza się jako poranny posiłek i odbywa się w ok. 35 minut. Z łyżeczką wynik 14%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Rosyjskie Naleśniki Z Serem, Rosyjskie Naleśniki Oladi, oraz Oladi z jabłkami (ruskie naleśniki maślane) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce ubić jajka, cukier i sól. Mąkę przesiać do miski i wymieszać z mlekiem.
Wymieszać, aż będzie gładka i dobrze wymieszana. Ciasto powinno być cienkie.
Rozgrzać patelnię lub patelnię na średnim ogniu. Lekko nasmarować patelnię lub spryskać sprayem do gotowania.
Wlać około 2 łyżki ciasta lub tyle, ile chcesz, na patelnię. Przechyl patelnię, aby równomiernie rozłożyć ciasto. Gdy krawędzie są ostre, a środek wydaje się suchy, ostrożnie wsuń szpatułkę pod blin. Flip, i gotować przez około 1 minutę z drugiej strony, lub do lekko rumiane.
Usuń blini na talerz. Umieścić trochę masła na wierzchu, i nadal stos blini na wierzchu siebie. Aby służyć, rozprowadzić z pożądanym nadzieniem, a następnie złożyć na pół i ponownie na pół, tworząc trójkąt. Mmm Mmm!