Rosół Z Kurczaka Pieczony
Pieczony rosół z kurczaka wymaga ok. 4 godziny i 20 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 22 kalorie. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka selera, kurczaka, ketchupu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczony dorsz z Shiitakes w rosole Miso, Rosół Z Cebulą Pieczoną, oraz Zwęglone kalmary z rosołem z pieczonego czosnku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Umieść kurczaka, cebulę i seler w holenderskim piekarniku.
Na wierzch kurczaka posypać solą.
Pieczony kurczak, odsłonięty, w nagrzanym piekarniku, aż kurczak nie będzie już różowy w środku, skóra jest rumiana, a termometr do odczytu błyskawicznego włożony w najgrubszą część uda odczytuje 160 stopni F (70 stopni C), 45 minut do 1 godziny.
Przełożyć kurczaka na talerz, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć. Gdy ostygnie, wybrać mięso z kości; odstawić mięso z piersi kurczaka w misce w innym celu. Przykryć miskę mięsa z piersi folią i przechowywać w lodówce. Wyrzucić skórę kurczaka.
Usuń tłuszcz z kurczaka z holenderskiego piekarnika, pozostawiając brązowe kawałki smaku na dnie holenderskiego piekarnika. (Patrz uwaga dotycząca rezerwowania kapieli w razie potrzeby.)
Umieścić holenderski piekarnik na średnim ogniu. Do garnka wrzucić kości kurczaka i ciemne mięso z podudzi i ud.
Dodać ząbki czosnku, keczup i zimną wodę. Doprowadzić do wrzenia i użyć łyżki, aby zeskrobać i rozpuścić brązowe kawałki smaku z dna holenderskiego piekarnika. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu przez 3 godziny, dodając więcej wody w razie potrzeby, aby zachować ten sam poziom.
Gdy bulion simmers, od czasu do czasu odtłuścić i wyrzucić pianę, która unosi się na powierzchnię.
Usunąć i wyrzucić kości, mięso i warzywa. Przecedzić bulion przez sito o drobnej siatce, aby służyć lub używać w recepturach.