Roladki Ziemniaczane
Need a chleb wegetariański? Bułki ziemniaczane mogą być doskonałym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 372 kalorie. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka aktywnych drożdży, sól kuchenna, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 45 minut. Z łyżeczką wynik 39%, to danie nie jest tak ogromne. Podobne przepisy to Maślane bułeczki ziemniaczane {najbardziej puszyste najsmaczniejsze bułeczki jakie kiedykolwiek spotkałam}, Pikantne Roladki ziemniaczane (A/K / A Knishes ziemniaczane w łatwy sposób), oraz Roladki Ziemniaczane.
Instrukcje
Przynieś ziemniaki i wodę do przykrycia do wrzenia w rondlu na średnim ogniu; gotować 10 do 12 minut lub do miękkości.
Odcedzić, rezerwując 1 szklankę płynu i schłodzić ziemniaki 15 minut. Naciśnij ziemniaki przez ricer ziemniaki lub młyn żywności i całkowicie ostudzić (około 30 minut).
Wymieszać razem drożdże, 1 szklanka ciepłej wody, 2 łyżeczki. cukier i zarezerwowany płyn do gotowania w misce wytrzymałego elektrycznego miksera stojącego; odstawić 5 minut. Wymieszać jajka, 3 składniki, ziemniaki, 3 szklanki mąki i pozostały cukier. Beat ze średnią prędkością, za pomocą mocowania wiosła, aż gładkie. Stopniowo ubić w pozostałych 3 do 3 1/2 szklanki mąki, aż miękkie ciasto tworzy.
Ciasto wyłożyć na dobrze obsypaną mąką powierzchnię i zagniatać, aż będzie gładkie i elastyczne (około 4 do 6 minut), w razie potrzeby posypując mąką.
Umieścić ciasto w lekko nasmarowanej dużej misce, obracając się do góry tłuszczu. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (80 do 85), około 1 godziny lub do podwojenia luzem.
Ciasto rozwałkować, obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię i podzielić na pół.
Delikatnie uformuj każdą połowę w 12 (2 1/2 cala) kulek i umieść w 2 nasmarowanych 10-calowych okrągłych patelniach na ciasto.
Blaty szczotkowe z 2 łyżkami. roztopione masło. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (80 do 85), 1 godzinę lub do podwojenia luzem.
Piec 25 do 30 minut lub aż bułki są głęboko złoty kolor.
Wyjąć z patelni do stojaka z drutu i posmarować pozostałym roztopionym masłem. Całkowicie fajne.
Przygotuj przepis krok po kroku
Rozwałkuj każde ciasto na pół w prostokąt o wymiarach 18 x 9 cali. Zaczynając od 1 krótkiego końca, zwiń każdy prostokąt, galaretkowatą rolkę, naciskając, aby uszczelnić krawędzie podczas toczenia. Szczypta końce ciasta, a kończy się tuck pod.
Umieść każdą rolkę, szew w dół, w lekko nasmarowanej patelni bochenkowej 9 x 5 cali. Postępować z przepisem zgodnie z zaleceniami, pieczenia 30 do 35 minut lub aż głęboko złoty kolor.