Roladki z krewetkami i kokosem

Roladki z krewetkami i kokosem
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 107 kalorii. Jeśli 66 centów za porcję spada w budżecie, krewetki i bułki Kokosowe może być wybitny bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 15. Udaj się do sklepu i odebrać krewetki, Serrano chiles, średnica rund papieru ryżowego, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Świeże letnie rolki z krewetkami, Mango, makaronem wodorostów i sosem kokosowo-orzechowym Curry, Coconut Laksa with Shrimp (zupa kokosowo-Curry Noodle z krewetkami), oraz Kerala Shrimp Moilee (Curry Shrimp and Coconut Soup) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć krewetki, sałata, kokos, ogórek, 1 łyżka soku z limonki, 4 łyżeczka sos rybny, 1/2 łyżeczka cukru,2 łyżeczki chiles, zielona cebula, i mięta w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Sos RybnySos Rybny
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
OgórekOgórek
KokosKokos
SałataSałata
Papryka ChiliPapryka Chili
KrewetkiKrewetki
CukierCukier
MiętaMięta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Zwilż ręcznik kuchenny. Wycisnąć nadmiar wilgoci i położyć ręcznik płasko na powierzchni roboczej. Napełnij dużą miskę ciepłą wodą. Zanurz 1 opakowanie w wodzie, aż zacznie zmiękać, około 20 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Miejsce na wilgotnym ręczniku.
4
Miejsce 1/4 Puchar mieszanki krewetek w 3-calowy długi pasek w dół centrum owijki. Złóż boki owijki nad wypełnieniem,a następnie zwinąć szczelnie, zamykając wypełnienie. Powtórz z pozostałymi opakowaniami i nadzieniem. DO AHEAD: może być wykonany 8 godzin wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
RolkaRolka
5
Umieścić na blasze wyłożonej pergaminem, przykryć wilgotnymi ręcznikami papierowymi i przechowywać w lodówce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
6
Pozostawić w temperaturze pokojowej na 10 do 15 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
7
Wymieszać 1/2 szklanki soku z limonki, 2 łyżeczki sosu rybnego, 4 łyżeczki cukru i 1 łyżeczka chiles w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Papryka ChiliPapryka Chili
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Podawać roladki z sosem zanurzeniowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
RolkaRolka
9
* Dostępne w sekcji Asian foods większości supermarketów, w niektórych sklepach z artykułami specjalistycznymi i na rynkach azjatyckich.
10
** Cienkie Tajskie lub Wietnamskie opakowania (znane jako banh trang) wykonane z mąki ryżowej; dostępne na rynkach azjatyckich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka RyżowaMąka Ryżowa

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Santi Sortesele Pinot Grigio z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Santi Sortesele Pinot Grigio
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia4
Magazyn