Roladki z krewetkami i Jicamą w sosie Chili-orzechowym

Roladki z krewetkami i Jicamą w sosie Chili-orzechowym
Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 15 i kosztuje 55 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 77 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz gotowanie wina, sól koszerna, sos chili-orzechowe, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Sajgonki krewetkowe z sosem orzechowym, Sajgonki krewetkowe z sosem orzechowym, oraz Sajgonki z krewetek z pikantnym sosem orzechowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średniej misce, wrzucić krewetki z 2 łyżki oleju rzepakowego i 1/2 łyżeczka soli koszernej. Na dużej patelni lub woku podgrzej 2 łyżki oleju rzepakowego, aż zaczną pojawiać się małe chrupki dymu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
2
Dodaj krewetki i stir-smażyć na dużym ogniu, aż tylko różowy, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
3
Przenieś krewetki do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodaj pozostałe 2 łyżki oleju rzepakowego na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Dodać szalotka i czosnek i stir-smażyć je, aż zmiękną i pachnące, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
6
Dodać jicama i gotować, mieszając, aż chrupiące-przetargu, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
JicamaJicama
7
Dodać wino i gotować, aż lekko zmniejszona, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
8
Dodać bulion, sos rybny i olej sezamowy i doprowadzić do wrzenia. Dusić na umiarkowanym ogniu, aż jicama będzie delikatna, ale nadal lekko chrupiąca, o 4 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
JicamaJicama
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
9
Odcedzić jicamę i dodać do krewetek.
Składniki, których będziesz potrzebować
JicamaJicama
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
10
Ochłoń.
11
Napełnij szklaną płytkę ciasta gorącą wodą z kranu. Pracując z 1 na raz, moczyć każdą rundę papieru ryżowego w wodzie, aż stanie się giętki, 1 minutę; przenieść rundę na powierzchnię roboczą i osuszyć nadmiar wody ręcznikami papierowymi. Ułóż kawałek sałaty na dolnej trzeciej części papieru ryżowego, a następnie 1 liść bazylii, zaokrągloną łyżkę sosu chili-orzechowego i kilka posiekanych orzeszków ziemnych. Top z 4 do 5 kawałków jicama i 4 kawałki krewetek. Złóż dno tak mocno, jak to możliwe, a następnie złóż boki i zwiń opakowanie, tworząc ciasny cylinder. Ustaw rolkę na talerzu i przykryj wilgotnym ręcznikiem papierowym i folią. Powtórz z pozostałymi składnikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos OrzechowySos Orzechowy
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
JicamaJicama
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Klarowny Ekstrakt Waniliowy Lub WodaKlarowny Ekstrakt Waniliowy Lub Woda

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Mark West Pinot Grigio
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia1
Magazyn