Roladki nori z kapustą i zieloną fasolką
Nori hand Rolls z kapustą i zieloną fasolką to bezglutenowe i wegańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 134 kalorie, 5G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka sosu sojowego, cukier, unseasoned octu ryżowego, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest super. Spróbuj Nori-zawinięty lepki ryż, shiitake i zielona fasola, Nori Rolls, oraz Kale Caesar Nori Wrap dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu, przykryć ryż 1 1/2 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i gotować na małym ogniu, aż woda zostanie wchłonięta, o 35 protokół.
Przenieść do dużej miski i puch widelcem.
W międzyczasie, w małej szklanej misce, mikrofala cukru i soli z 2 łyżkami wody o dużej mocy przez 10 sekund, aż cukier się rozpuści. Wymieszać 1 łyżkę octu ryżowego.
Posypać mieszaninę octu na ciepłym ryżu i dobrze wymieszać.
Połóż arkusz nori na powierzchni roboczej.
Rozprowadzić 1/4 szklanki ryżu na dolnej połowie i rozprowadzić 1/2 łyżeczki pasty wasabi na ryżu. Top z 2 fasolki szparagowej, 1 liść jarmużu i połówki szalotki. Złóż nori na kształt stożka lub rolki; Ustaw na talerzu i powtórz z pozostałymi nori i nadzieniami.
W misce wymieszaj sos sojowy i olej sezamowy z pozostałym octem.
Roladki podawać z sosem do zanurzania.