Roladki Do Lodówek Ziemniaczanych
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na chleb, więc spróbuj ziemniaczanych lodówek. Ten przepis wegetariański serwuje 18 i kosztuje 12 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 3G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 119 kalorii. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a jeden powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i podnieś jajko, ciepłą wodę, mąkę kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 22%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy obejmują Roladki Do Lodówek Ziemniaczanych, Lodówkowe Bułeczki Ze Słodkimi Ziemniakami, oraz Roladki lodówkowe Kate ' s Sweet Potato.
Instrukcje
W dużej misce rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie.
Dodać tłuczone ziemniaki, masło, cukier, melasę, jajko, sól i mąkę pełnoziarnistą; ubić do gładkości. Wymieszaj wystarczającą ilość uniwersalnej mąki, aby utworzyć miękkie ciasto.
Obrócić na mączną powierzchnię; ugniatać do uzyskania gładkiej i elastycznej, około 6-8 minut.
Umieścić w nasmarowanej misce, obracając raz do nasmarowanej góry. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 2 godziny.
Blachy do pieczenia pokryć sprayem kuchennym i posypać mąką kukurydzianą; odstawić. Walnij ciasto. Przełożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię; podzielić na 18 Części. Uformuj każdą z nich w kulkę.
Miejsce 2 w. od siebie na przygotowanych blachach do pieczenia. Przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu do podwojenia, około 45 minut.
Wałki szczotkować mlekiem; posypać kiełkami pszenicy.
Piec w temperaturze 375° przez 12-15 minut lub do złotego koloru.
Wyjmij z patelni do stojaków drucianych, aby ostygnąć.