Roladki bakłażanowe ze szpinakiem i ricottą
Przepis bakłażany roladki ze szpinakiem i ricottą mogą być wykonane w około 1 godzinę. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.77 za porcję. Jedna porcja zawiera 339 kalorii, 17g białka, oraz 18g tłuszczu. Jeśli masz parmezan, oliwę z oliwek, ricottę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 624 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 99%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Bakłażan (bakłażan) i Roladki Ricotta, Roladki z cukinii lasagne ze szpinakiem i ricottą, oraz Paczki z pesto i ricottanu z bakłażanem.
Instrukcje
Piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Posmaruj obie strony plastrów bakłażana olejem, a następnie połóż na dużej blasze do pieczenia.
Piec przez 15-20 minut do miękkości, obracając raz.
W międzyczasie umieść szpinak w dużym durszlaku i zalej czajnikiem wrzącej wody, aby zwiędł. Ostudzić, a następnie wycisnąć nadmiar wody, aby była sucha.
Wymieszać z ricottą, gałką muszkatołową i dużą ilością przypraw.
Na środku każdego plastra bakłażana wyłożyć łyżkę tandetnej mieszanki szpinaku, złożyć na paczkę i ułożyć zapieczętowaną stroną w naczyniu żaroodpornym.
Polać sosem pomidorowym, posypać bułką tartą i serem, piec 20-25 min, aż się zrumienią i będą gorące.