Roladki bakłażanowe ze szpinakiem i ricottą

Roladki bakłażanowe ze szpinakiem i ricottą
Przepis bakłażany roladki ze szpinakiem i ricottą mogą być wykonane w około 1 godzinę. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.77 za porcję. Jedna porcja zawiera 339 kalorii, 17g białka, oraz 18g tłuszczu. Jeśli masz parmezan, oliwę z oliwek, ricottę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 624 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 99%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Bakłażan (bakłażan) i Roladki Ricotta, Roladki z cukinii lasagne ze szpinakiem i ricottą, oraz Paczki z pesto i ricottanu z bakłażanem.

Instrukcje

1
Piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Posmaruj obie strony plastrów bakłażana olejem, a następnie połóż na dużej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
3
Piec przez 15-20 minut do miękkości, obracając raz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
4
W międzyczasie umieść szpinak w dużym durszlaku i zalej czajnikiem wrzącej wody, aby zwiędł. Ostudzić, a następnie wycisnąć nadmiar wody, aby była sucha.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
5
Wymieszać z ricottą, gałką muszkatołową i dużą ilością przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Przez CiastoPrzez Ciasto
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
6
Na środku każdego plastra bakłażana wyłożyć łyżkę tandetnej mieszanki szpinaku, złożyć na paczkę i ułożyć zapieczętowaną stroną w naczyniu żaroodpornym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
7
Polać sosem pomidorowym, posypać bułką tartą i serem, piec 20-25 min, aż się zrumienią i będą gorące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia91
Magazyn