Rolada Z Galaretką Truskawkową
Przepis na truskawkową galaretkę można zrobić w około 30 minut. Jedna porcja tego dania zawiera około 4G białka, 2G tłuszczu i w sumie 260 kalorii. Za 1,31 zł za porcję, dostajesz deser, który serwuje 10. Mieszanka angel food Cake mix, cukier, truskawki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi ci smak domu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest dobre. Podobne przepisy to Rolada Z Galaretką Truskawkową, Rolada Z Galaretką Truskawkową, oraz Niebiańska Galaretka Truskawkowa.
Instrukcje
Wymieszaj ciasto zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Rozłóż ciasto na natłuszczonym i woskowanym papierze wyłożonym 15 cali. x 10-w. x 1-w. blacha do pieczenia.
Piec w temperaturze 375° przez 15-17 minut lub do momentu, gdy ciasto odskoczy po lekkim dotknięciu. Ostudzić przez 5 minut.
Odwróć na ręcznik kuchenny posypany cukiernikami; cukier. Delikatnie zdejmij woskowany papier.
Zwiń ciasto w stylu galaretki ręcznikowej, zaczynając od krótkiego boku. Ostudzić całkowicie na ruszcie.
Połącz truskawki i cukier; odstawić. Aby podać, odcedź truskawki. Rozwiń ciasto; posmaruj połową polewy. Przykryj jagodami.
Ułóż na talerzu do serwowania szwem do dołu.
Posmaruj pozostałą polewą. Wstaw do lodówki na 30 minut przed podaniem.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowa Sherry,Port i Moscato d ' Asti to świetny wybór na galaretkę. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "