Robot Cake
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu meksykańskich przepisów, więc spróbuj ciasta robota. Na 1,41 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 12. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 248 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 45 minut. 374 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś cukierki owocowe, czekoladowe ciasteczka waflowe, gumdrops i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Robot Cake, Robot Cake, oraz Pumpkin Brioche & Magimix by Robot Coupe 4200xl Robot kuchenny Giveaway dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350ºF (325ºf dla ciemnej lub nieprzywierającej patelni). Smar lub spray dno i boki 13x9-calowej patelni. Zrobić i piec ciasto zgodnie z zaleceniami na polu 13x9-calowy patelni. Ostudzić 10 minut; wyjąć ciasto z patelni do regału chłodzącego. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny. Przechowywać w lodówce lub zamrażać ciasto 1 godzinę do firmy.
Odcień lukier z czarno-niebieskimi barwnikami spożywczymi, aby uzyskać pożądany szary kolor. Używając ząbkowanego noża, wytnij zaokrąglony wierzch ciasta, aby wyrównać powierzchnię; umieść ciasto wycięte z boku.
Cut ciasto jak pokazano w szablonie. Na tacy ułóż kawałki ciasta, jak pokazano w szablonie, dołączając do tacy z niewielką ilością lukru.
Rozłóż cienką warstwę lukru na górze i bokach, aby uszczelnić okruchy. Przechowywać w lodówce lub zamrażać ciasto 30 do 60 minut, aby ustawić lukier.
Mróz całe ciasto z pozostałym lukrem.
Wytnij 1 kolorowy skręt lukrecji na 2 (1-calowe) kawałki. Ostrożnie włóż kawałki lukrecji między głowę a ciało.
Cut Pozostałe kolorowe lukrecji twist na pół. Za pomocą nożyczek wykonaj kilka cięć na 1 końcu każdego kawałka lukrecji, aby utworzyć anteny. Włóż kawałki lukrecji, anteny kończą się, w czubku głowy. Włóż gumdrops do boków głowy dla uszu. Ułóż pierścienie owocowe na głowie dla oczu; użyj 2 niebieskich cukierków czekoladowych dla uczniów. Oddzielić 1 pull-apart czerwony skręt lukrecji w pojedyncze pasma. Trim 1 strand do 3 cali; miejsce na głowie do ust. Użyj pozostałych pasm, aby ozdobić bazę robota zgodnie z życzeniem, przycinając, aby pasowała.
Zawiązać węzeł w każdym pozostałym rozdrabnianym czerwonym skręcie lukrecji. Włóż wiązane skręty lukrecji z każdej strony ciała na Ramiona. Aby udekorować ciało robota, ułóż 20 cukierków czekoladowych w pożądanym wzorze na ciele. Użyj owocowej przekąski, aby utworzyć granicę wokół projektu cukierków, przycinając, aby dopasować. Na kółkach włóż czekoladowe ciasteczka waflowe do podstawy ciasta. Przechowywać luźno przykryte.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. The Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé of Pinot Noir z oceną 4.5 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.