Risotto z pancettą i grzybami
Risotto z Pancettanem i grzybami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje 2,66 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 340 kalorii. Jest to raczej tanie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś grzyby, pancetta, ser parmigiano-reggiano i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Szałwia i tymianek wątróbka Cielęca z grzybami i pancettą, Ciepła Sałatka Z Cykorii Z Grzybami I Pancettą Vinaigrette, oraz Jęczmienne Risotto z grzybami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery. Ułóż plastry pancetta na blasze do pieczenia w jednej warstwie i dusić przez 1 do 2 protokół, lub aż złoty i skwierczeć.
Odcedzić na papierowych ręcznikach, a następnie pokruszyć.
W dużej patelni nonstick rozgrzać olej.
Dodać grzyby, doprawić solą i gotować na dużym ogniu, mieszając, aż wydzielają soki, 3 do 4 minut.
Przenieść grzyby i ich płyn do sitka ustawionego nad miską i lekko nacisnąć na grzyby; zaparkować płyn. Wytrzeć patelnię i dodać 1 łyżkę masła. Powrót grzyby na patelnię i gotować, mieszając, aż do miękkości i po prostu zaczyna brązowy, o 3 protokół.
Dodać natkę pietruszki, przykryć i ogrzać.
W średnim rondlu połącz wywar z reserved Mushroom liquid i gotuj na wolnym ogniu, a następnie utrzymuj ciepło na małym ogniu. W dużej, głębokiej patelni nonstick roztopić 1 łyżkę masła.
Dodać czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż pachnące.
Dodaj szalotka i gotować, aż zmięknie, ale nie rumiane, 3 do 4 protokół; wyrzucić czosnek.
Dodaj ryż i mieszaj, aż ziarna będą dokładnie pokryte masłem.
Dodaj 1 filiżankę gorącego wywaru do garnka i gotuj, ciągle mieszając, aż ryż wchłonie większość wywaru, 1 do 2 minut. Kontynuuj gotowanie risotto, dodając 1 szklankę wywaru na raz i ciągle mieszając pomiędzy dodatkami, aż się wchłonie. Gotować risotto do uzyskania kremowej, porridgelike konsystencji, około 20 minut.
Wyjąć risotto z ognia i wymieszać z tartym Parmigiano-Reggiano, śmietaną i pozostałą 1 łyżką masła. Doprawić solą i białym pieprzem i przełożyć na ciepłe talerze zupy.
Udekoruj grzybami, pancettą i wiórkami Parmigiano-Reggiano.