Risotto z orkiszem i dzikimi grzybami
Przepis orkisz & wild mushroom risotto może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 55 minut. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.25 za porcję. Ta przystawka ma 304 kalorie, 9g białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. 70 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka szczypiorku, borowików, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Z łyżeczką wynik 85%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Risotto Z Dzikimi Grzybami, Risotto Z Dzikimi Grzybami, oraz Risotto z dzikimi grzybami.
Instrukcje
Orkisz zalać zimną wodą i namoczyć suszone grzyby w 100 ml wrzącej wody w osobnej misce przez 20 minut.
Rozgrzej oliwę na dużej patelni. Podsmażamy cebulę i czosnek, gotujemy przez 2 min, następnie dodajemy kasztany i gotujemy przez kolejne 2 min.
Odcedzić orkisz i dodać razem z winem. Gotować na wolnym ogniu, aż prawie cała ciecz odparuje, często mieszając.
Odcedzić grzyby borowiki, dodać je do patelni i moczyć płyn do bulionu warzywnego. Wymieszać 1 filiżankę na raz i gotować na wolnym ogniu, często mieszając, aż cała ciecz zostanie wchłonięta, a orkisz będzie po prostu miękki, w sumie około 20 minut. Wymieszać z crme frache i doprawić solą i pieprzem. Łyżka na talerze i posypać szczypiorkiem i serem (jeśli używasz).