Risotto z kurczakiem i szparagami
Risotto z kurczakiem i szparagami to bezglutenowe przystawka. Ten przepis służy 20. Jedna porcja zawiera 91 kalorii, 7G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz olej, piersi z kurczaka, ryż instant i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Grzybowe Risotto Szparagowe Z Chrupiącym Kurczakiem, Risotto z kurczaka z cytryną, szparagami i groszkiem, oraz Risotto Ze Szparagami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować kurczaka w gorącym oleju w dużej patelni na średnim ogniu 3 minut z każdej strony lub aż gotowane przez.
Zdjąć z patelni; przykryć, aby utrzymać ciepło.
Dodaj zupę i mleko na patelnię; doprowadzić do wrzenia.
Wymieszać z ryżem i szparagami. Wierzch z kurczakiem; posypać serem. Kryć się. Zmniejszyć ogień do niskiej; gotować na wolnym ogniu 5 minut lub aż ryż jest miękki i ser topi.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Mazzei Fonterutoli Chianti Classico. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 32 dolarów za butelkę.
![Mazzei Fonterutoli Chianti Classico]()
Mazzei Fonterutoli Chianti Classico
"Dużo mięsa, jagód i śliwek na nosie i podniebieniu. Pełne, z aksamitnymi taninami i długim, bogatym wykończeniem. Dekadencki styl, który lubię. Poważna jakość dla rocznika. W 2002 roku nie było Castello, więc został on zmodernizowany."- Wine Spectatorkolor: głęboki fioletowo-czerwony, ale jasny i wyjątkowo skoncentrowany.Bukiet: niezwykle intensywny i złożony z zapachami wiśni i malin w towarzystwie lekkich, pikantnych odcieni.Smak: wpływ w ustach jest ostry, ale miękki ze względu na znaczną strukturę tanin, w których wyróżniają się te, które są miękkie i dobrze zaokrąglone. Kwasowość łączy się z ciałem wina i pomaga w przekazywaniu przyjemnych doznań ciepła i siły. Wino ma długie wykończenie, które jest niezwykłe dla zwykłego Chianti Classico.