Risotto z grzybami i czerwonym winem
Risotto z grzybami i czerwonym winem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 409 kalorii, 14g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 3,22 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jeśli masz szalotkę, cebulę, pietruszkę płaskolistną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Risotto z grzybami i czerwonym winem, Risotto Z Dzikimi Grzybami, oraz Risotto Z Dzikimi Grzybami.
Instrukcje
W średnim rondlu, doprowadzić bulion z kurczaka na wolnym ogniu. Trzymaj ciepło.
W dużym rondlu rozgrzać oliwę z oliwek.
Dodać cebulę, doprawić solą i pieprzem i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodać ryż i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Dodaj wino i gotuj, mieszając, aż wino zostanie wchłonięte.
Dodaj 1 szklankę ciepłego wywaru i gotuj na umiarkowanym ogniu, ciągle mieszając, aż prawie się wchłonie. Kontynuuj dodawanie wywaru 1/2 szklanki na raz, ciągle mieszając, aż zostanie prawie wchłonięty między dodatkami. Risotto odbywa się, gdy ryż jest al dente i zawieszone w gęstym, kremowym sosie, w sumie około 20 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Tymczasem, na dużej patelni, roztopić masło.
Dodać grzyby i szalotka, doprawić solą i pieprzem i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną i rumiane, o 10 protokół. Grzyby zeskrobać na risotto i wymieszać z serem i natką pietruszki.