Risotto Z Grzybami

Risotto Z Grzybami
Risotto z grzybami może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 420 kalorii, 12g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 5,78 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz ryż arborio, pietruszkę z płaskim liściem, ząbek czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 50%, co jest solidne. Podobne przepisy to Risotto ai funghi (risotto grzybowe), Risotto Z Grzybami, oraz Risotto Z Grzybami I Groszkiem.

Instrukcje

1
W żaroodpornej misce przykryj suszone borowiki gorącą wodą i pozwól grzybom namoczyć, aż zmiękną, około 20 minut. Wyjmij porcini z moczonej cieczy, a następnie spłucz i grubo posiekaj. Powoli wlej płyn do namaczania porcini do miarki, zatrzymując się tuż przed dotarciem do ziarna na dnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczony Sos Z IndykaPieczony Sos Z Indyka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Roztopić 2 łyżki niesolonego masła na średniej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło NiesoloneMasło Niesolone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Dodać grzyby enoki w równomiernej warstwie, doprawić solą i pieprzem i gotować na umiarkowanym ogniu, bez mieszania, aż grzyby będą złociste, około 4 minut. Wymieszać enoki i gotować, aż równomiernie rumiane i chrupiące, o 1 minutę dłużej. Pieczarki Enoki przełożyć łyżką szczelinową na papierowy ręcznik, aby osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby EnokiGrzyby Enoki
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
4
Dodaj 1/2 łyżka oliwy z oliwek do średniej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Dodać grzyby shiitake i doprawić solą i pieprzem. Przykryć i gotować grzyby na umiarkowanym ogniu, aż złoty, o 4 protokół. Odkryć i gotować, mieszając, aż grzyby są rumiane na całym, o 2 minut dłużej. Przykryć i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
6
W średnim rondlu zagotuj wywar z kurczaka i płyn do namaczania porcini. Przykryj zapasy i zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
7
W dużym rondlu podgrzej pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
8
Dodać cebulę, czosnek i tymianek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż cebula jest złoty, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
9
Dodać ryż i gotować, mieszając, aż pokryte olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
10
Dodaj wino i gotuj na wolnym ogniu, aż prawie odparuje, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
11
Dodaj wystarczająco gorący wywar, aby przykryć ryż i gotuj, ciągle mieszając, aż do wchłonięcia. Nadal dodawać bulion, 1 szklankę na raz, ciągle mieszając, aż zostanie wchłonięty między dodatkami. Risotto odbywa się, gdy ryż jest po prostu delikatny i kremowy, w sumie około 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
12
Wymieszaj zarezerwowane borowiki i grzyby shiitake, pozostałą 1 łyżkę masła i 2 łyżki parmezanu. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
13
Dodaj enoki do patelni shiitake. Gotować na dużym ogniu, mieszając, aż będzie gorąco. Łyżka risotto z grzybami do płytkich misek. Risotto ułożyć ze smażonymi grzybami enoki i posiekaną natką pietruszki i podawać z większą ilością parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby EnokiGrzyby Enoki
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
14
Zrób to: grzyby shiitake i enoki można przygotować na początku dnia w kroku 3 i przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby EnokiGrzyby Enoki
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Magazyn