Risotto z borowikami i kurkami

Risotto z borowikami i kurkami
Porcini i kurka Risotto może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Na 14,53 zł / porcja, ten przepis Pokrowce 61% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 1060 kalorii, 47g białka, oraz 45 g tłuszczu na porcję. Sprawdza się jako drogie danie główne. 49 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka łodyg selera naciowego, oliwy z oliwek, liść laurowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać jajko z wolnego wybiegu, możesz śledzić to danie główne z Panierowane " Karmazyn z krewetkami, koprem włoskim i sałatką pomarańczową jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Risotto kurkowe i garnek do Risotto Lagostina, Risotto Z Pieczarkami Kurkowymi, oraz Cukinia Kurka Brązowy Ryż Risotto.

Instrukcje

1
Rozgrzać szeroką dużą patelnię o ciężkim dnie nad średnim płomieniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać 2 łyżki oliwy z oliwek i 2 łyżki masła i rozpuścić razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
MasłoMasło
3
Dodać szalotki i gotować przez 2 minuty, lub do przezroczystego, a następnie wrzucić grzyby, tymianek, i liść laurowy na patelnię. Gotować przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu, aż grzyby uwolnią swoją wilgoć i zaczną się złotobrązowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Liście LauroweLiście Laurowe
SzalotkaSzalotka
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Wlać 1 szklankę wina na patelnię i doprowadzić płyn do gotowanego na wolnym ogniu, pozwalając winu odparować. Kontynuuj gotowanie, aż grzyby wyschną, około 5 do 7 minut. Doprawić solą morską i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
GrzybyGrzyby
Sól MorskaSól Morska
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Grzyby wyjąć z patelni i odstawić. Wyrzucić liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Liście LauroweLiście Laurowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Zmniejsz płomień do niskiego poziomu, dodaj pozostałe masło i olej do patelni i stop. Wymieszać ryż i zalać olejem, aż ziarna będą błyszczące, około 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
RyżRyż
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Wlać pozostały 1 szklankę białego wina i pozostawić do odparowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino BiałeWino Białe
8
Dodaj bulion z kurczaka, 1 chochlę na raz, pozwalając ryżowi wchłonąć płyn. Nie dodawać zbyt szybko,aby zapobiec eksplodowaniu ziaren. Mieszaj łagodnym płomieniem, aż każda kadzia płynu zostanie wchłonięta. Powtarzaj, aż większość bulionu zostanie włączona, a ryż risotto jest al DENTE, około 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
9
Wsypać grzyby z powrotem do ryżu i doprawić solą, pieprzem i natką pietruszki. Wymieszać z parmezanem i zakończyć plastrami białej trufli, jeśli są dostępne.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
ParmezanParmezan
Pietruszka-naćPietruszka-nać
PieprzPieprz
RyżRyż
SólSól
10
Podawać natychmiast.
11
Umieść kurczaka, warzywa i podroby w dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
12
Wlać wystarczającą ilość zimnej wody, aby pokryć ją o 1 cal (około 3 ćwiartek); zbyt dużo wody spowoduje, że bulion będzie słaby. Wrzucić zioła i pieprz i pozwolić mu powoli dojść do wrzenia. Zmniejszyć ogień i delikatnie gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę, odkryte, aż kurczak jest gotowy. Podczas gotowania, usuń wszelkie zanieczyszczenia, które unoszą się na powierzchnię; dodaj trochę więcej wody, jeśli to konieczne, aby kurczak był przykryty podczas gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Cały KurczakCały Kurczak
StadoStado
ZiołaZioła
WodaWoda
13
Ostrożnie wyjmij kurczaka na deskę do krojenia. Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, wyrzucić skórę i kości; ręcznie rozdrobnić mięso do pojemnika i rezerwy na zupy i sałatki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
14
Przecedzić wywar do innego garnka przez drobne sito lub sitko wyłożone gazą, aby usunąć nadmiar tłuszczu i ciał stałych roślinnych. Natychmiast użyj zapasu lub jeśli planujesz go przechowywać, umieść garnek w zlewie pełnym lodowatej wody i wymieszaj, aby ostygł zapas.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
WarzywaWarzywa
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
SitoSito
GarnekGarnek
15
Przenieść do pojemnika do przechowywania, przykryć i przechowywać w lodówce do 1 tygodnia lub zamrażać do 6 miesięcy.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia59
Magazyn