Risotto szparagowe z gotowanym jajkiem to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja zawiera 382 kalorie, 17g białka, oraz 11g tłuszczu. Na $2.8 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 910 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz wino, czosnek, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Risotto z bekonem i porem z gotowanym jajkiem, Wiosenne Risotto warzywne z gotowanym jajkiem, oraz Risotto kukurydziane (z gotowanymi krewetkami i awokado ) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Szparagi gotować we wrzącej wodzie, aż staną się ciemnozielone, około 1-2 minut, wyjąć z ognia, dać zimną kąpiel wodną o zatrzymać proces gotowania i odstawić na bok. (Puree połowę szparagów, aby nadać risotto ładny zielony kolor.)
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
1 Pasek Skórki Z Cytryny
2
Masło roztopić na dużej patelni z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
Dodaj cebulę i saute do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
4
Dodać czosnek i saute aż pachnące, o 1 minuta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
5
Dodać ryż i wymieszać do pokrycia z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
6
Dodaj wino, opłucz patelnię i mieszaj na wolnym ogniu, aż zniknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
7
Dodać 1/2 szklanki wywaru na raz i mieszać podczas gotowania na wolnym ogniu, aż zniknie. Kontynuuj, aż ryż jest gotowane al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
8
Wymieszać w Parmigiano reggiano i masło i mieszać do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano Reggiano
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
9
Zdjąć z ognia i wymieszać z cytryną i szparagami. 1
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
10
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia i zmniejszyć ogień do średniej. 1
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
11
Zakręć wodą w garnku. 1
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
12
Rozbij jajko do miski i wlej jajko z miski do wody. Powtórz dla pozostałych jaj. 1
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Olej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
13
Niech jajka gotować, aż białka są ustawione, ale żółtka nie są, o 2-3 protokół i wyłowić je. 1
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, Podzielone
Olej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
14
Risotto podziel na 4 talerze i na wierzch wymieszaj z gotowanymi jajkami.